Translate

понеделник, 9 март 2015 г.

Депутати от ДПС са подали жалба срещу здравния министър д-р Петър Москов в Комисията за защита от дискриминация



Думите на министъра, че екипи на Спешна помощ няма да се отзовават на повиквания в
ромските махали, докато не бъде гарантирана тяхната сигурност, дойде в края на миналата година след зачестилите случаи на нападения на медици в ромски квартали, станаха повод ДПС да поиска оставката му и дори се опита безуспешно да събере подкрепа за вот на недоверие към кабинета „Борисов“.
Един от 7-те жалбоподатели - д-р Тунчер Кърджалиев, зам.-председател на Комисията по вероизповеданията и правата на човека в парламента, заяви, че публична личност като министъра няма право на такъв тип изказ, свързан със слово на омразата. Той обясни, че по жалбата вече е образувана преписка.
„Образувани са две преписки по жалби срещу здравния министър д-р Петър Москов, които са в процес на проучване. Едната жалба е на депутати от ДПС, а вносителите на другата пак по същия казус са неправителствени организации”, съобщават от Комисията за защита от дискриминация (КЗД) пред Дарикрадио
В края на февруари прокуратурата отказа да разследва за дискриминация министъра на здравеопазването, защото в неговото изказване „не се установява целенасочено и умишлено подбуждане към расова дискриминация, насилие или омраза”.
Преди години КЗД глоби действащ политик - лидера на ГЕРБ Бойко Борисов бе санкциониран с 2000 лева заради думите му, че "всички в БСП са без морал".

Няма коментари:

Публикуване на коментар