Translate

сряда, 4 март 2015 г.

Шефът на „Пирогов” подал оставка, Москов не я приел след мъжки разговор



Изпълнителният директор на „Пирогов" проф. Стоян Миланов е депозирал оставката си, но тя не е приета от здравния министър Петър Москов .

Това стана ясно на извънредна пресконференция, която дадоха д-р Москов и проф. Миланов.

Здравният министър обясни, че това, което е "преляло чашата" на директора на „Пирогов", е крайно амортизираната апаратура на болницата. Към момента дълговете на лечебното заведение са около 20 млн. лева. Затова и Петър Москов подчерта, че трябва да се направи нужното на ниво министерство и правителство, за да се решат тези проблеми.

Той бе категоричен, че проф. Стоян Миланов има пълната подкрепа на Министерство на здравеопазването.

„Имахме мъжки разговор. Ние с него сме не просто колеги, а и приятели. "Пирогов" има много наследени в годините проблеми. Аз като министър поемам ангажимента

да придвижим максимално бързо тяхното разрешаване, посочи Петър Москов , но уточни, че те не могат да бъдат решени с магическа пръчка.

По думите му понякога човек в ситуацията на проф. Миланов - директор на толкова тежко лечебно заведение, натоварено с чисто здравни и социални документи, понякога има нужда от чисто мъжки думи за подкрепа.

Петър Москов подчерта, че изцяло се променя философията на заплащането, за да може да има адекватно остойностяване на тежките заболявания, които болницата лекува.

Самият проф. Миланов обясни, че депозирането на оставката е било лично решение, продиктувано от „невъзможността при сегашната ситуация болницата да функционира по начина, по който аз искам".

Директорът на „Пирогов" беше категоричен, че по никакъв начин не му е оказван натиск да подаде своята оставка.


В. „Струма”

Няма коментари:

Публикуване на коментар