Translate

сряда, 4 март 2015 г.

КНСБ готви протести при съкращения в регионалните здравни инспекции |



От Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ категорично възразява срещу намерението на МЗ да намали щатните длъжности в Регионалните здравни инспекции (РЗИ) с
320 броя и средствата за възнаграждения с 2 069 169 лв., под предлог за намаляване на държавната администрация, съобщава синдикатът на сайта си.
От КНСБ призовава МЗ да спре скандалното съкращение и да свика Отраслов съвет за тристранно сътрудничество за обсъждане. В противен случай работещите в РЗИ ще предприемат стъпки за организиране на протест, който ще бъде подкрепен и от регионалните структури на синдиката. Според синдикалната организация новото съкращение ще доведе до влошаване контролът над заразните болести, ще затрудни работата на микробиологичните и вирусологичните лаборатории и до невъзможност да се осигури качествено изпълнение на задълженията на оставащите на работа. От синдиката предупреждават, че всичко това може да доведе до непредвидими последствия за българските граждани. От КНСБ припомнят, че за последните 15 години щатният персонал в регионалните здравни инспекции е намален с 43 процента.

Няма коментари:

Публикуване на коментар