Translate

петък, 20 март 2015 г.

В МБАЛ „Събо Николов” - Панагюрище заработи последна технология за безвредно 3D изследване на млечни жлези



Новият ултразвуков апарат, на немския производител на медицинска апаратура Siemens,
разполага с технологията Automated Breast Volume Scanner (ABVS) за триизмерни изследвания на млечни жлези. Нововъведението е част от новия социален проект на „Асарел Панагюрище Здраве“ ООД - Многопрофилен медицински комплекс с високотехнологичен онкологичен център.

3D ултразвукът ще позволи жените да се възползват от най-съвременните решения в областта на превенцията на рака на гърдата. Провеждането на качествен скрининг е от ключово значение в борбата с това заболяване. За  всички жени, навършили 40 години се препоръчва провеждане на мамографско изследване веднъж годишно.

Преди да започнат работа с новата технология лекарите в отделението по Образна диагностика на МБАЛ „Събо Николов” са преминали специално обучение за работа с технологията ABVS.

„3D ултразвукът на млечната жлеза е удобен и точен метод за диагностика на лезии при висока плътност на тъканта, които много по-трудно биха били открити, използвайки само традиционните методи”, коментира д-р Младен Младенов - акушер-гинеколог, специалист в областта на мамографиите. Първите пациенти ще бъдат прегледани от него с новата технология на 25.03.2015 г. в МБАЛ “Събо Николов“ ООД, ет.1, кабинет №5.

Проектът на „Асарел Панагюрище Здраве“ ООД - Многопрофилен медицински комплекс с високотехнологичен онкологичен център, в който ще се използва новата технология, е на стойност 54 млн.лв. Те ще бъдат усвоени още през 2015 г., а това е най-значимата инвестиция в областта на здравеопазването за последните 10 години в България.


Няма коментари:

Публикуване на коментар