Translate

понеделник, 9 февруари 2015 г.

Д-р Стойчо Кацаров, Центъра за защита на правата в здравеопазването: Болницата в Карлуково е държавна - министърът на здравеопазването е отговорен за нея



„Психиатричната болница в Карлуково е държавна. Министърът на здравеопазването има пълен контрол над управлението на болницата, включително и над финансирането й.
Болницата е изпратила фактурите си в министерството, за да бъдат платени”, коментира д-р Кацаров  в студиото на „Здравей, България”- Нова телевизия. Преди дни стана ясно, че именно държавната психиатрична болница в Карлуково е дала 22 000 лева за 60 картини с цел терапия на психично болни, част от които там обаче продължават да живеят в мизерия.
„Не е храна, не е лекарства, но колкото и да неправомерно, аз продължавам да смятам, че би трябвало да се помисли за интериора и начина, по който живеят болните", заяви директорът на болницата д-р Кунка Никифорова. В нито едно от петте отделения обаче, за които все пак пари са намерени по проект на МЗ, картини няма. Част от тях се намират в административната сграда. За да стигат до тях, явно болните трябва да влизат в кабинета на д-р Никифорова, защото картините красят стените му. Всичко това е на фона на 400 000 лева задължения на болницата, от които 22 хил. лева са именно за картини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар