Translate

понеделник, 23 февруари 2015 г.

Минчо Христов, политолог: Разделението у нас не е ляво-дясно



Има крайна необходимост от ново движение, което да е алтернатива на олигархията, която управлява страната през последните 25 години. То може да успее обаче само ако бъдат
изпълнени няколко условия. Първо, да е съставено от почтени хора със собствено мнение и биография. Те трябва да са имали ясни и категорични позиции през годините по отношение на основните проблеми на обществото -ниските доходи, здравеопазването , кражбите на големите монополисти - ток, вода, парно, банки, големи търговски вериги, корупцията сред политици и магистрати, криминалната приватизация.
Успехът на подобно начинание зависи най-вече от лицата, които ще го съставят. Тези хора може да са различни по характер, но задължително трябва да са контрапункт на безгласните партийни шушумиги, които винаги са били огромното мнозинство в българския парламент. Никога няма да забравя как само четирима депутати от общо 240 подкрепиха законопроекта ми за премахване на партийната субсидия. Лично аз не бих говорил за „българска Сириза", „ляво" или „дясно". Жестокото разделение в българското общество е „бедни" и „богати", „грабители" и „ограбвани"

Сп."Тема"

Няма коментари:

Публикуване на коментар