Translate

понеделник, 23 февруари 2015 г.

Всички протоколи за скъпоструващо лечение са подписани



Във връзка с Решение за изменение на Решение на Народното събрание (НС) от 10 юли 2013 г. за избиране на управител на НЗОК, прието от 43-то Народно събрание на 20 февруари 2015 г.,
с което се удължава мандатът на управителя на НЗОК до избиране на нов управител на институцията, информираме, че днес, 20 февруари 2015 г., управителят на НЗОК – д-р Румяна Тодорова, подписа Заповеди за разрешаване на всички 454 протокола за скъпоструващо лечение, се казва в прессъобщението на пресцентъра на НЗОК.
Пациентите с Хроничен вирусен хепатит, Серопозитивен ревматоиден артрит и Ювенилен артрит, Анкилозиращ спондилит и Псориатичен артрит, Десиминиран лупус еритематодес, Грануломатоза на Wegener и други заболявания ще могат да получат лекарствата си и няма да прекъсват лечението си.
Няма причини за безпокойство от страна на здравноосигурените граждани, чиито лекарства се изписват с протокол, тъй като Комисията за скъпоструващо лечение в ЦУ на НЗОК ще продължи работата си по приетите правила и срокове, се казва още в прессъобщението на пресцентъра на НЗОК.
.

Няма коментари:

Публикуване на коментар