Translate

вторник, 3 февруари 2015 г.

Време за сметката



Здравният министър удари реформаторски по масата - даде шест месеца срок всеки да си плати здравните вересии, а след това по-добре да не се разболяваш. Поговорката „болен здрав носи"
вече губи смисъл. Било каквото било. Оттук нататък само осигурените ще ползват пълния пакет здравни услуги, а останалите ще ги лекуват от зор заман, колкото да оживеят.
Така на здравната карта на България се пръкват два вида болни - осигурени с привилегии и неосигурени под закрилата на Господа. Едните ще ги лекува системата, другите - оня горе.
Това ли е начинът на безкрайната здравна агония да се сложи край, ще се види след шест месеца. Като знаем пословичния български инат, едва ли мнозина ще се стреснат да понесат купища пари в НОИ. Осигурените обаче имат още един повод да почувстват социална справедливост в една иначе несправедливо устроена държава. Времето за разплата е време за здраве и същевременно безвремие за отписалите се от системата. Дотук здравето беше с пари, вече става с точни пари. Ресто не е предвидено в реформата на д-р Москов. За бакшишите не се знае...

Валентин Варадинов
В.”Съперник”
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар