Translate

сряда, 11 февруари 2015 г.

Ново лекарство за пациенти с диабет тип 2 на Sanofi влиза в позитивния списък



Ликсизенатид намалява нивата на кръвната захар след хранене при възрастни пациенти с диабет тип 2. Медикаментът е подходящ за постигане на гликемичен контрол в комбинация с
перорални глюкозопонижаващи лекарствени продукти и/или базален инсулин, когато те заедно с диета и физически упражнения не осигуряват адекватен гликемичен контрол.
По данни на Международната диабетна федерация с тази диагноза в момента живеят над 387 млн. души, като близо половината от тях не знаят за това. Очакванията са, че през 2035 г. техният брой да достигне 592 млн. При наличие на високо ниво н кръвната захар след хранене относителният риск за смъртност е по-висок дори от традиционно приеманите фактори като цигарен дим и високо кръвно налягане.
Според световни проучвания основната причина за смъртност при диабет тип 2 се дължи именно на високото ниво на кръвната захар след хранене.
„Диабетът е новата глобална пандемия с изключително силно въздействие върху здравните системи по света. Като глобален иновационен лидер Sanofi постоянно инвестира в разработването и предлагането на нови лекарства за хората с диабет. Едновременно с това правим всичко възможно българското население да има достъп до най-иновативните и качествени лекарства.” – сподели Йерон Вайтес, Генерален директор на Sanofi България.
Комисията по цени и реимбурсиране вписа в Позитивния лекарствен списък  ново лекарство, предназначено за пациенти с диабет тип 2 на световния иновационен лидер в здравеопазването Sanofi.
С цел превенция и ранна диагностика Sanofi България организира ежегодно информационната кампания „Открито за диабета”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар