Translate

вторник, 24 февруари 2015 г.

Топ 10 на най-красивите плажове в света за 2015 г.



 „Трипадвайзър“ публикува победителите от избора на публиката за 2015 г.


В класацията на десето място попада южната ни съседка Гърция с плажа Елафониси, който често попада в класации за най-добрите плажове в света. Плажът попадна и в топ 6 на
най-добрите плажове в Европа за 2014. Сега отново е в избора на пътешествениците за 2015 г. Елафониси се намира на югозападното крайбрежие на Крит - пети по големина остров в Средиземно море. Пясъчната ивица е изключително светла и с розов нюанс, а водите са прозрачни. Заради климата плажът е една от перфектните дестинации по всяко време на годината.
9.Плажът Уайтхевън-Австралия, който се намира в Уитсъндей айлънд – най-големият остров на архипелага Уитсъндей – изглежда като райски кът на земята. Мястото има впечатляваща бяла плажна ивица – заради ситния кварцов пясък, а и кристална вода, която прелива в най-различните нюанси на любимото тюркоазено.
8.Плажът Фламенко е най-популярният плаж на остров Кулебра, Пуерто Рико. Дестаницията е много подходяща и за хора, които желаят да се излежават с коктейл в ръка под лъчите на карибското слънце, но и за тези, които искат да проучват подводния свят – водите са прекрасни за гмуркане.
7. Плажът Уайт на остров Боракай-Филипините предлага на своите посетители екзотика, топло време и кристални води. 4,83-километровата ивица пясък на западния бряг на острова има цвета и консистенцията на бебешка пудра. Плажът Уайт е определян за най-красивия плаж в света от „Яху травел“ през 2007 г.
6. Плажът Ансе Лацио се намира в северозападната част на остров Праслин, Сейшелите. Това не е първият път, в който плажът попада в класация за най-красивите плажове. Ансе Лацио е определян от „Лоунли планет“ за най-добрият плаж на Праслин и един от най-добрите на архипелага. Кристалните му води са много подходящи за плуване и гмуркане и привлича много туристи всяка година.
5. Плая де Йетес, Испания -тюркоазени води, спокойствие и чудни залези. Плажът бе избран за втория най-добър в Европа за 2014, а сега е на 5-то място в класацията на пътешествениците за 2015 г. Плая де Йетес е и вторият най-голям в Йетес, Майорка. Скалистият бряг пък е сякаш изрязан от слонова кост. Между скалите са се стаили малки заливи с изумително чиста вода и малки плажове.
4. Плая Параисо, Кайо ларго, Куба - в превод означава „райският плаж“ и името е съвсем заслужено. Водите са спокойни, тюркоазени и чисти, а природата ще ви остави без думи.
3. Заешкият плаж на остров Лампедуза в Италия остава сред най-чистите плажове в света и едно от малкото места, където костенурки снасят яйцата си. До плажната му ивица обаче се стига само по вода. Той се отличава с наситен тюркоазен цвят на морето, където водата е толкова топла, че туристите могат да плуват в нея и през февруари.
2. Грейс бей, Провидансиал, Търкс и Кайкос - Провидансиал е остров на Търкс и Кайкос (задморска територия на Великобритания) с едноименен град, който е разположен на цялата му площ. Това е най-големият град на островите Търкс и Кайкос с близо 31 000 души население. Обслужва се от международно летище. Тук се намира единствената ферма за рапани в света. Плажът Грейс бей е един от най-хубавите в света. Туристите му се радват на чисти води, бяла плажна ивица и голямо разнообразие от вили от наем и луксозни хотели. Тук можете да събирате витамин D под слънчевите лъчи, да плувате, да се гмуркате и да ловите риба – една истинска почивка.
1.Непристъпният плаж Бая до Санчо на отдалечения Фернандо ди Нороня в Бразилия беше избран за номер едно в света за 2015 г. в класацията на най-големия туристически портал "Трипадвайзър". Десетки хиляди гласували от всички точки на планетата са избрали най-райските кътчета за почивка край морето, а Байя до Санчо, който е сгушен между високи скали, печели надпреварата заради "изумрудената си вода, кораловите рифове и спокойствието". Плажът, до който се стига само след дълъг планински преход, е първенец в класацията за втора поредна година.


Няма коментари:

Публикуване на коментар