Translate

петък, 23 януари 2015 г.

Изявление на столичната лекарска колегия на БЛС


Изявление на столичната лекарска колегия на БЛС

Със своя декларация Управителният съвет на Столичната лекарска колегия подкрепи изцяло изявлението на министър д-р Петър Москов, относно лавинообразното нарастване на насилието над медици. Като цитира отново съдържанието на тази декларация, публикувана на 10.12. 2014 г., УС на СЛК потвърждава позицията си на подкрепа на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов.

ДЕКЛАРАЦИЯ на Управителния съвет на СЛК във връзка с продължаващото и ескалиращо насилие над медици
УС на РЛК – София напълно се солидаризира с изявленията на министър Москов. Нещо повече, ние считаме, че проблемът е много по-широк и всеобхватен.Истината е, че той от една страна има своето развитие с повече от 10 годишна давност, от друга засяга всички колеги работещи в цялата доболнична и болнична здравна система.Никой не е пощаден от това ЗЛО.Инспирирането на идеята, че ние сме убийци, крадци и т.н беше дело на политическите сили, но за съжаление те днес няма да ни избавят от натрупаното недоверие, злоба и омраза между нас и обществото.Години ще ни трябват да се отърсим от тази прокоба.Днес не можем и не искаме да бъдем защитавани точно от хората, които посяха това отровно семе.Стигнахме до парадокс – да защитаваме министъра си (в годините претръпнахме оттова, че според всички министри сме виновни за всичко) от преднамерените и неоснователни политически нападки, от не вчесаните мисли на най-различни „защитници” на човешките права, от хора които не правят разлика между форма и съдържание. Не случайно във фокуса се оказаха колегите ни от Спешна медицинска помощ.В целият свят те са предпазната мрежа и спойката между различните части на здравната система и в целия свят тяхното достойнство, условия за работа и растеж, доходи и т.н са оценени най-високо.Те са първите, които еднолично влизат в контакт с пациента.От техните действия в много случаи пряко зависи здравето и живота на болните, но те на първо мястот ърпят злобата, безнаказаността, липсата на държавност и правосъдие от българите.И не е случайно, че в тези общности, където това е изведено до начин на живот, се случват най-често тези инциденти.Над това трябва да се замислят т.н „правозащитници”, защото те никога няма да станат ПРАВДОЗАЩИТНИЦИ.

Уважаеми д-р Москов,

Преди няколко месеца един известен българин каза – В България този, който изрече истината винаги е виновен. Ще бъдем не зад Вас, а до Вас когато казвате и работите в името на истината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар