Translate

вторник, 27 януари 2015 г.

Голяма част от министрите тънат в анонимност



Два месеца след избирането му правителството продължава да се ползва с много ниско обществено доверие, въпреки лекото покачване на одобрението с 2% в сравнение с първите
дни. Това сочат данните от последното проучване на "Галъп" от средата на януари. Само 28% от българите вярват на кабинета, докато 56 на сто продължават да се отнасят с недоверие.
Ниската популярност на правителството донякъде се дължи и на непознатите лица в него. Според данните на "Галъп" половината министри са неразпознаваеми. 55% от анкетираните не са чували за министъра на енергетиката Теменужка Петкова. От останалите само 3% одобряват работата й, докато 33 на сто - не. Просветният министър Тодор Танев също е напълно непозната фигура за 52 процента от българите въпреки шумните му гафове напоследък. Професорът се ползва с одобрението на 5% от хората срещу 33% неодобрение. Министърът на земеделието Десислава Танева е непозната за 50 на сто от българите, а за колежката й в транспорта Николина Ангелкова не са чували 49% от анкетираните.
51% заявяват, че дори не са чували за външния министър Даниел Митов. Работата му се одобрява само от 4% срещу 34% неодобрение. Със същата ниска популярност се ползва и екоминистърът Ивелина Василева. Изненадващо ниска е популярността на финансовия министър Владислав Горанов - той е напълно непознат за 43 процента от интервюираните. 46 на сто не знаят кой е Красен Кралев. 44% не подозират за съществуването на правосъдния министър Христо Иванов въпреки шумно прокламираните му реформи в съдебната система. 39 на сто пък не разпознават вътрешния министър Веселин Вучков.
За сравнение няма човек, който да не е чувал за Бойко Борисов. Одобрението за премиера е 33% срещу 54% неодобрение. Много популярен е и културният министър Вежди Рашидов. Сред "звездите" на кабинета са Лиляна Павлова и Томислав Дончев, както и вицепремиерът Румяна Бъчварова. Но при всички тях негативните оценки доминират над положителните. Острият език и скандалните изказвания са донесли известност на здравния министър Петър Москов . Той е познат на 84% от българите, като 27% го харесват, а 40 на сто - не.

Галя Горанова
В.”Сега”

Няма коментари:

Публикуване на коментар