Translate

петък, 28 февруари 2014 г.

M&S превърна истинска трева в моден подиум за първото си ревю в България



Яна Грудева, Никол Станкулова и Гергана Малкоданска бяха сред топ моделите, които показаха най-доброто от колекциите пролет-лято 2014 на британската марка



Върху подиум от истинска трева и уханни пролетни цветя топ модели представиха пролетно-лятната колекция на Marks & Spencer. В дефилето взеха участие супер моделът и телевизионна водеща Никол Станкулова и „българската Никол Кидман” Гергана Малкоданска. Водеща на ревюто беше очарователната Яна Грудева, която също дефилира с неподправена грациозност върху свежата трева. За музикалната селекция с DJ сет наживо се погрижи нашумялата DJ Dessy, позната още от триото Sentimental Swingers и като вокал на групата Phuture Shock.
Един от топ стилистите в страната Николай Христов се погрижи за стайлинга на моднот ошоу на M&S, като успя да превърне елегантните и съвременни като дизайн форми в свеж микс от колекциите на M&S Autograph, Limited, Per Una, M&S и Indigo. Той умело съчета абстрактни принтове с експлозия от цветове, като създаде естествено и съвременно усещане за женственост. Жълто, оранжево, бяло и розово са сред цветовете, подбрани от M&S за новия сезон. Естественото усещане бе подчертано и от прическите и грима, за които се погрижиха салони Луксор на коафьора Любен Николов.
В рамките на мъжката колекция на M&S стилистът експериментира със съчетаването на ярки цветове, ефектни материи и наслагване на тоналности, които придадоха свежа увереност на модния подиум.  Бяха представени модерни цветни модели от колекцията Blue Harbour, спортни якета и панталони от и модели от Autograph носещи усещане за лукс и британска изтънченост.
Новите колекции пролет-лято на М&S са вече в четирите магазина на марката в България – 3 в София (Paradise Center, The Mall и City Center) and 1 в Burgas Plaza.
 

Проучване, проведено в страните от Централна Европа сочи, че пациентите са получили оптимална диагностика и терапия




Проучване, подкрепено от Boehringer Ingelheim  дава важни данни за разпространението и терапевтичната ситуация при пациентите с недребноклетъчен рак на белия дроб с EGFR мутация в Централна Европа




Страните от Централна Европа са сред тези, които са с най-висока смъртност от рак на белия дроб. Ето защо Boehringer Ingelheim подкрепи обсервационно проучване INSIGHT на пациенти с недребноклетъчен рак на белия дроб (NSCLC) в шест страни - Полша, Словения, Чехия, Словакия, Унгария и Австрия. Неговата цел е да оцени разпространението и начина на лечение на пациенти с недребноклетъчен рак на белия дроб (NSCLC) с активирана мутация на рецептора на епипдермалния растежен фактор (EGFR) в клиничната практика в Централна Европа.
След приключване на проучването, Световната конференция за рака на белия дроб (WCLC) прие три доклада, които предоставят важни данни за лечението на пациентите с недребноклетъчен рак на белия дроб с позитивна EGFR мутация от региона.
От първия доклад на Роберт Пиркер и сътрудници става ясно, че разпространението на заболяването е в рамките на референтните граници и по подобие на тези, наблюдавани в Западна Европа, което е много окуражаващо. Това не само подкрепя информацията,
която досега беше само предполагаема, но не и доказана, но също така подкрепя хипотезите, които са направени в литературата, която разглежда това заболяване. Проучването осигурява конкретни факти за това, което досега е било само предположение за Централноевропейския регион.
Втората разработка „Методи за изследване на EGFR мутацията в клиничната практика в Централна Европа е с фокус патологията на заболяването. Разработката стига до заключението, че „Проектът INSIGHT демонстрира, че EGFR мутацията, изследвана чрез един от стандартните тестове при пациентите с недребноклетъчен рак на белия дроб, е открита в участващите центрове от Централна Европа.” Тези данни са много важни, защото показват, че пациентите в Централна Европа са изследвани по същия начин, по който и тези от Западна Европа и методите, които са използвани са в съответствие с препоръчителните.
Третият доклад е с фокус върху лечението на заболяването в Централна Европа и в него се подчертава, че повечето пациенти с напреднал недребноклетъчен рак на белия дроб (NSCLC) с позитивна EGFR мутация са лекувани с EGFR–насочени тирозин-киназни инхибитори както при лечение от първа, така и при лечение от втора линия.Това показва, че лечението на това заболяване е, каквото би могло да се очаква и дава сигурност на медицинската общност, че в селектирани центрове пациентите са лекувани според най-съвременните алгоритми за успешно лечение, в зависимост от вида на тяхното заболяване.
Д-р Роберт Пиркер, професор по медицина в Медицинския университет във Виена, Австрия, който участва в разработването на всички тези доклади, подчерта: “Обсервационното проучване INSIGHT ни дава важна информация за пациентите с недребноклетъчен рак на белия дроб с  EGFR мутация в Централна Европа. Не е тайна, че няколко страни от Централна Европа се сблъскват с множество трудности, когато става въпрос за лечение на заболяването, без значение дали става въпрос за реимбурсация или наличие на информация, все още има много възможности за напредък.“
Фармацевтична компания Boehringer Ingelheim, която подкрепи обсервационното проучване  INSIGHT, наскоро получи одобрение от Европейската агенция по лекарствата (EMA) за употребата на нейния иновативен медикамент GIOTRIF® (afatinib) като монотерапия за лечението на EGFR TKI-нелекуваните възрастни пациенти с локално напреднал или метастазирал недребноклетъчен рак на белия дроб (NSCLC) с активирана мутация на рецептора на епипдермалния растежен фактор (EGFR). 
Boehringer Ingelheim e ангажирана в откриването и разработването на биофармацевтични препарати и лекарства – „малки молекули“ като революционни противоракови агенти. Компанията разработва обширно онкологично портфолио сред терапевтични области като рак на белия дроб, рак на главата и шията, рак на яйчниците и други.




Мониторите Philips Smart All-In-One с Android, предлагат бляскаво преживяване с вградена изчислителна мощност



Водещата технологична компания и лицензен партньор за Philips монитори- MMD обяви
новите, управлявани чрез докосване монитори. Те работят с Android и предлагат въодушевяваща мултимедия, игри и бърз достъп до Android приложения и Интернет.

21.5- и 23-инчовите Smart дисплеи „всичко в едно“, снабдени с вградена изчислителна мощ, осигуряват лекота на използване и приятно изживяване, както у дома, така и в публични зони като кафенета, училища, и хотелски лобита.

Те имат брилянтен широк екран със съотношение на страните 16:9 и поддържащ full HD резолюция за наситено преживяване. Моделите се отличават с остра картина, лишена от трептене, с върхова яркост и цветове, които позволяват на потребителите да стриймват HD филми с впечатляващо качество и страхотен стерео звук.

“Наблюдаваме нарастващо търсене на хибридни устройства, които правят потребителското преживяване по-лесно,” каза Томас Шаде, вицепрезидент за EMEA в MMD.

Потребителите могат да се насладят на достъп с едно докосване до целия свят от приложения, игри, новини, социални мрежи и др., благодарение на директния достъп до Google Play Store. Цялото семейство може да се забавлява с любимите си Android игри на просторния екран, чувствителен на докосване, както и да се свързва с приятели и роднини чрез приложенията за социални мрежи.Извън дома, Smart All-In-One е идеалното устройство за лесен достъп до уеб информация в училища, болници, лобита на хотели и ресторанти.

Smart All-In-One мониторите поддържат интуитивни тъч жестове като увеличаване, завъртане, прелистване и скролиране, а големите икони помагат за постигане на по-добра четимост – особено важен аспект в публични пространства, където видимостта може да не е оптимална. За още повече удобство и повишена ергономия, Philips Smart All-In-One моделите могат да бъде настроени в почти хоризонтална позиция за използване като голям таблет или да бъдат изправени за работа на бюро.

Smart All-In-One дисплеите са снабдени с отлични възможности за връзка, включващи USB 2.0 портове за присъединяване на всякаква периферия – флаш памет, камера, принтер и разбира се смартфон. За да може Smart All-In-One мониторите да се използват като част от десктоп система, потребителите могат да свържат клавиатура и мишка. Налични са още: вградена уебкамера, микрофон, 802.11 b/g/n WiFiподдръжка, 2 GB основна памет и 8 GB вътрешно пространство за съхранение, което може бъде увеличено със SD карта.

Новите мониторPhilips Smart All-In-One са наличен в магазините за техника на препоръчителна крайна цена от съответно 859 (21.5“) и 919 (23“) лв. с ДДС.



Технически спецификации –Philips Smart All-In-One Displays

LCD панел, тип, размер
21.5-инчов или 23-инчовADS LCD с до 2 точки на допир
Технология на подсветката
21.5“: IPS LCD
23”: ADS-LCD
Оптимална резолюция
1920 x 1080 @ 60 Hz
Ъгли на видимост
178º (H) / 178º (V), @ C/R > 10
Яркост
250 cd/m²
Изобразявани цветове
16.7 милиона
Спецификации на системата
Операционна система: Android 4.2
Процесор: Quad-core, ARM-based, NvidiaTegra T33, 1.6GHz
Вградена памет: 2GB DDR3, 8GB EMMC Flash
Разширение на паметта: опционално с SDHCкарта или USB флаш драйв до 64GB, или външен HDD
Свързаност
Входен сигнал: VGA (аналогов), MHL-HDMI (цифров, HDCP), RJ 45
SDHC слот за карти
Безжична връзка: Wi-Fi (вграден), Wireless LAN (802.11 b/g/n)
USB: USB 2.0 x 2
Audio (In/Out): PC audio-in, жак за слушалки
Уебкамера: 1 MP
Микрофон
Предварително инсталирани приложения
Camera, Email, Gallery, Google Play, Music Player, Setting, Youtube, Web Browser
Стойка
Накланяне: 12~54градуса
Устойчивост
Околна среда и енергия: RoHS, Lead-free, Mercury Free
Опаковъчен материал, подлежащ на рециклиране: 100 %
Съвместимост и стандарти
Регулаторни одобрения: CCC, CECP, CE Mark, CEL, FCC Class B, cETLus, WEE


сряда, 26 февруари 2014 г.

Синът на Одри Хепбърн връчи наградата „Политик на годината“на евродепутата д-р Антония Първанова

Тя получи отличието за осигурени 5,5 млрд. евро за борба с редките заболявания



Шон Ферер*, син на легендарната кинозвезда Одри Хепбърн, връчи на д-р Антония Първанова наградата "Политик на годината"  на Европейската организация за редки болести(EURORDIS). Отличието и  бе присъдено на тържествена благотворителна гала вечеря „Черната перла” в Брюксел вечерта на 25 февруари.
Гости на събитието освен Принцесата на Белгия – Ан, са били г-жа Мая Иванова - първата дама на Република Македония; г-жа Мишел Мускат, съпруга на министър-председателя на Малта; Мирандо Мръсич, министър на труда и пенсионната система на Хърватска; Джонатан Брентън, посланик на Съединените американски щати в Белгия; Гилес Тонели, посланик на кралство Монако; Екарт Кyнтц, посланик на Германия, д-р Андрей Лепавков, посланик на Република Македония и ръководител на Постоянното представителство на Република Македония към ЕС; Еймън Mac Аодха, посланик на Ирландия и Рей Азопарди, посланик на Малта.
Приходите, събрани от гала вечерята ще подкрепят провеждането на инициативи за преодоляване изолацията на пациентите с редки заболявания и техните семейства в Европа, за обучения и изграждане на капацитет и обмен на дейности на организациите и повишаване на обществената осведоменост за редките заболявания.
Д-р Първанова бе избрана сред над 100 номинации, направени от неправителствени организации от 10 страни заради големия й принос за борбата и за набиране на средства за разработване на нови лекарства за борба с редките заболявания.
По предложение на д-р Първанова беше създаден финансов инструмент на ЕС за разработване на нови лекарства за ракови заболявания, за редки заболявания и за Алцхаймер. За периода 2007-2020 г. са набрани 5,5 млрд. евро.

---------

*Шон Ферер е посланик на EURORDIS, след като майка му почина от рядко раково заболяване. EURORDIS е най-голямата европейска организация на пациентите в областта на редките заболявания. Тя представлява над 590 организации на редки болести от 54 страни, които обхващат повече 6000 различни редки заболявания. EURORDIS е гласът на около 33 милиона пациенти в цяла Европа.
От създаването си през 1997 г.организацията е допринесла значително за борбата с редките болести и общественото здраве в ЕС като изследователски приоритет. Ключовите й постижения са принос за приемането на регламент на ЕС относно лекарствените продукти през 1999 г., разработването на повече от 1100 лекарства за редки заболявания, както и приемането на препоръката на Комисията и на Съвета относно европейски действия за редки болести.
Днес  EURORDIS се застъпва за изпълнението на националните планове за редките заболявания във всички държави членки на ЕС и Европа като цяло. Представители EURORDIS участват в Комитета на експертите по редки болести, най-важният консултативен орган в областта на редките заболявания в Европа, създаден по предложение на д-р Първанова и три научни комисии на Европейската агенция по лекарствата (EMA ) - за модерни терапии,  лекарства за деца и уникални лекарства . Над 1000 застъпници на пациентите участват в дейности на EURORDIS всяка година.

Становище на БАРПТЛ във връзка с приетия от Народното събрание Закон за лекарствените продукти в хуманната медицина



Българската асоциация за развитие на паралелната търговия с лекарства (БАРПТЛ)
изразява своето недоумение от последователността, с която се вземат погрешни  решения и се генерират нови проблеми в лекарствения  сектор.
Изразяваме съжаление за пълната липса на прозрачност и консултации с всички заинтересовани страни по време на целия процес по създаването, обсъждането  и приемането на поправките в Закона за лекарствените  продукти в хуманната медицина. Асоциацията повторно декларира своята  подкрепа и уважение към вносителите на закона да защитават най-висшата ценност - здравето на пациента. Ние изразяваме обаче, несъгласие с подхода на парламентарното мнозинство да приема законови промени, които решават проблеми на пациентите  и обществото,  непрозрачно и без консултации с тези, които познават проблема и  могат да допринесат за неговото  решение. Проблемът с недостига на лекарства няма да бъде решен по пътя на ограничаването на паралелната търговия, а напротив чрез стимулирането на паралелен внос на липсващите в страната медикаменти.
БАРПТЛ изказва своята благодарност към Президента на Република България, който с връщането за ново обсъждане на текстове от закона, изрази недвусмислено своята загриженост за противоречието на подготвените поправки с Конституцията на страната и европейското законодателство.
Асоциацията следи реакцията на Европейската комисия, която в момента разглежда жалби именно срещу частта за паралелния износ в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. В случай, че бъде открита наказателна процедура срещу България, очакваме, някой да поеме отговорност за последиците, които ще засегнат всички български данъкоплатци.

Д-р Ангел Енчев пусна „Simetria“



Това е първата българска специализирана козметика, за ползване след пластични операции.
Simetria“ е съвместна разработка с американска лаборатория, водеща в сферата на продукти, свързани с постоперативните грижи след естетични корекции.
„След хирургична интервенция е задължително ползването на специални кремове, серуми или гелове. В България не се предлагаше специализирана козметика, която да е насочена към нуждите на пластичната хирургия. Това ме провокира да работя в тази насока и за това се обърнах към американска лаборатория. В екип с колеги пластични хирурзи от САЩ и биоинженери в продължение на 2 години разработихме серията Simetria““, споделя д-р Енчев.
Освен постоперативна грижа, „Simetria” включва продукти с неоспорим ефект при постигането на мечтания външен вид и младежко излъчване. Те са създадени на базата на иновативни изследвания и проучвания в областта на природните съставки, както и най-новите достижения на високите технологии. Ненапразно слоганът на козметичната серия е „Спри времето!“.
Сред 9-те висококачествени продукта са гел, който регенерира кожата след хирургични процедури или микродермабразио, препарат за подхранване и подмладяване на кожата, редуциращ появата на фини линии и бръчки, стимулиращ образуването на колаген. Специален гел изравнява и подобрява цвета на гладки хипертрофични белези и келоиди. Екстракт интензивно изсветлява и намалява пигментациите и придава равномерен тен на кожата. Серум гарантира оптимална защита и се противопоставя на преждевременното стареене на клетките на кожата, запазва младежкия вид и подобрява еластичността й. С марката „Simetria” е и крем за намаляване синини и отоци след хирургични интервенции и манипулации, подходящ за употреба и при травми и наранявания. За бременните, а и не само за тях, е продукт, който спомага за намаляване на съществуващи стрии и предотвратява появата на нови.
Със серията „Simetria” емблематичният пластичен хирург осигурява на пациентите „най-доброто от най-добрите” за възстановяването им у дома.
„Simetria” може да се купи онлайн.

Атрактивният танцьор Алфредо Торес отправя предизвикателство към новите участници в Dancing Stars



Новият сезон на Dancing Stars от 11 март по Нова обещава да бъде още по-красив и
артистичен, но едновременно с това различен и чувствен.
Броени дни преди началото на най-бляскавото танцувално шоуто един от членовете на журито – танцьорът Алфредо Торес, хвърля специално предизвикателство към новите участниците в Dancing Stars със специален танц-проекция.
Вижте видеото, за да се потопите в красотата на съвременния балет с Алфредо Торес:
Как ще отговорят участниците на това предизвикателство, ще разберем в новия сезон на Dancing Stars от 11 март, от 20.00 ч. по Нова.

Михаела Филева и Вензи сменят музиката с танци в Dancing Stars



И двамата пеят, и двамата са на сцена – всеки със своя индивидуален стил. Те са опасно близки, защото са най-успешните млади изпълнители на музикалната сцена в България. Сега двамата ще ги свързва още нещо – танците. Вензи и Михаела Филева ще излязат на танцовата арена на Dancing Stars на 11 март, предолоявайки своя общ страх от ... поддръжките.
„Трагедия” – така определи Михаела Филева своите умения в стандартните и латино танци, а най-много иска да се пробва в румбата. Единствено има опит в кънтемпорари стила в ученическите си години. Сега преодолява страха си от стандартните танци заедно с професионалния танцьор Светльо. „Много ми помага, надъхва ме и ще мачкаме наред, много ще се постарая”, сподели Михаела. Певицата на годината има дори контузия от танци като малка – сцепила си главата при поддръжка. „Сега е смешно, но иначе никак не беше”, допълни тя.
Страх от поддръжки има и Вензи, който пък ще бъде отговорен за своята чаровна партньорка Ралица. „Никога нищо не съм танцувал, не се чувствам уверен на дансинга” – заключи той. Въпреки че като музикант има много добре развито чувство за ритъм, Dancing Stars е огромно състезание с него самия. Вензи призна, че вече е минал трета тренировка – „все-още се спъвам, забравям, да не говорим за стойката – имам още да работя”. С Ралица дори са пробвали и поддръжка и призна, че трябва да носи отговорността за нея в сложните фигури.
Дали двамата ще преодолеят своя страх и ще бъдат уверени на танцувалната сцена, така, както на музикалната, ще видим от 11 март по Нова. А кой още ще се изправи срещу тях, ще разберем скоро.

Къци Вапцаров поема предизвикателството „Като две капки вода”



Къци Вапцаров е поредният участник, който приема предизвикателството и се включва в най-забавното шоу за звездни преобразявания „Като две капки вода”. Популярният телевизонен водещ, продуцент и горд притежател на детска градина е баща на три
момчета, а в душата си е все още жаден за своята любима професия – актьорското майсторство. Къци завършва НАТФИЗ през 1998 г., специалност кукли, а 20 години по-късно вече е дипломиран кино режисьор.
„За мен „Като две капки вода” е ново предизвикателство, което с удоволствие приемам. Смятам, че ще се забавлявам много”, сподели той за своята мотивация и допълни, че скритият му коз за победа, ще бъде асо пика. Искам роля с големи мигли и очи и да имам дълги хубави крака” – така той описа своя мечтан образ на сцената на „Като две капки вода.” Най-голямото му притеснение е продуцентът Маги Халваджиян да не покани в журито Фънки, Слави Трифонов и Златка Димитрова.
Дали някой от кошмарите на Къци ще се сбъдне, ще разберем на 10 март по Нова. Засега се знае, че членовете на журито ще бъдат четирима, а известни са само двама – Маги и Хилда.
А всички фенове на невероятните трансформации, които искат да се заредят със страхотно настроение, е важно да знаят, че участниците в „Като две капки вода” ги очакват в залата. Станете част от публиката на телефон 0885 613 363.

Люк Песант: Прическите се завръщат към класиката


Студени руси цветове,кок като на балерина или романтични къдрици, сякаш излезли от приказка. Tака ще изглеждат косите през пролетта на 2014, според Люк Песант - човекът, който обучава фризьорите по света в тънкостите на марки като Revlon Professional и Orofluido 


Неотдавна французинът, отговарящ за колекциите на тези брандове, посети България и сподели какво ще е модерно в косите през пролетта:-Една от най-интересните тенденции в предстоящия сезон идва от балета. Изчистеният стил и грацията на балерините са вдъхновили фризьорите и при този тип прическа косата е прибрана в изчистен и стегнат кок - точно както я носят балерините, когато танцуват. Видяхме я по време на модните дефилета пролет-лято 2014. Тази прическа прави визията чиста и нежна, придава женствено излъчване и внушава спокойствие. Търси се баланс и наблюдаваме едно връщане към класиката – към лаунч музиката, към операта и балета и като цяло към по-естествените цветове – както в изкуството, така и в косите. Сякаш имаме нужда да охладим страстите и съответно – да охладим и нюансите в косата.
Друга налагаща се тенденция в косата за пролетта е именно по-небрежната и романтична визия. При нея косата отново е дълга, но е небрежно разпусната върху раменете с фини вълни, падащи от двете страни. Задължителен за нея блясъкът на косата. Тази визия е вдъхновена от приказките – от русалките и феите, и носи истинска магия в себе си. Това според мен също е израз на нуждата ни от спокойствие. Концепцията зад тази визия е да ни накара да мечтаем, да отпуснем съзнанието си и да му позволим да даде воля на въображението. В ежедневието си имаме твърде малко пространство за въображението си, тъй като непрекъснато сме заобиколени от образи и картини - на мобилните си телефони, на телевизора, навсякъде.
При цветовете за този сезон се налага свежата младежка визия, която се изразява в по-светли нюанси - руси и светлокестеняви тонове, но изцяло в студената гама. Това прави излъчването на жената естествено. Актуални ще са както абсолютните блондинки, така и кичурите, но отново по-пепеливи и ненатрапчиви. Най-важното е цветът да е студен. Ако все пак обичате по-топлите тонове, можете да заложите на меденото, но с лек оттенък.
Пролетта е сезонът преди горещото лято, затова е много важно да подготвим косата за промяната в атмосферните условия. Трябва да и осигурим хидратация и то колкото е възможно повече. Косата съдържа едва 14% влага, а това на практика е нищо – тази влага се изпарява твърде бързо, особено когато се появят слънчевите лъчи и вятъра. Затова е важно да избираме шампоани, балсами, маски и спрейове, които имат хидратиращ ефект, но също така не утежняват косата.

--------------
Със известни съкръщения от likealady.bg
Още съвети от специалисти можете да откриете и на страницата и във Фейсбук.