Translate

сряда, 17 декември 2014 г.

Най-важното хранене за деня е закуската



Често казваме, че закуската най-вече пълноценната  е най-важното хранене за деня, за да бъдем заредени с енергия. Това важи особено за децата и младите хора.
За желаещите да комбинират удобен, вкусен и достъпен безглутенов продукт към закуската си, Нестле разработи безглутеновите зърнени закуски NESTLÉ® CORN и GOLD FLAKES (Gluten Free), които запазват достъпността на глутеновите рецепти, за да достигнат до повече потребители и ще се предлагат редом с другите традиционни марки зърнени закуски в категорията. По този начин компанията предлага по-голям избор, за да отговори на желанието на потребителите за балансирана закуска с чудесен вкус. 
Какво представлява глутенът? 
Той е комбинация от два белтъка - глиадин и глутенин. Заедно с нишестето и маслата се среща естествено в ендоспермата на различни зърнени култури като пшеница, ечемик и ръж. Глутенът обуславя еластичните свойства на тестото и характерната структурата на хляба и други тестени изделия. Той се среща освен в много тестени, зърнени и макаронени изделия и в други храни и напитки, като сосове, дресинги, преработени меса, бира, кексове и бисквити.
Царевицата сама по себе си не съдържа глутен, но е възможно по време на нейната обработка и преработка да бъде в досег с други зърнени култури, чрез които в продукта да попадне глутен. Често тя се отглежда на места, които са били използвани за отглеждане на култури, съдържащи глутен и по този начин той остава наличен в почвата, след което се предава и в получената реколта. Именно за това при процеса на събиране на реколтата и производството на новите продукти, Нестле Зърнени закуски проверяват всички суровини, за да гарантират, че царевицата не е била в контакт с глутено съдържащи култури. 
Необходимостта от безглутенови продукти 
Малка част от хората имат непоносимост към глутен, който им причинява сериозен дискомфорт и дори нежелани здравословни проблеми. Най-честата форма на непоносимост към глутен се нарича цьолиакия. Това еавтоимунно заболяване, което засяга тънките черва, причинявайки неблагоприятна реакция към глутен. Най-ефективно лечение за цьолиакияе следването на строга безглутенова диета, което облекчава дискомфорта, умората и други симптоми, предизвикани от консумацията на глутен. Безглутеновата диета намалява и риска от дългосрочни усложнения, свързани със заболяването. Хората с цьолиакия могат да бъдат изложени на риск от недостиг на витамини и минерали (особено Желязо, Калций, Витамин D, Витамини B, фолиева киселина и Магнезий).
Освен цьолиакията, съществува и друга форма на непоносимост, която се нарича не-чревна чувствителност към глутен. След консумация на глутен, хора с глутенова чувствителност могат да изпитат симптомите на цьолиакия, каквито са диарията, умората и болките в ставите, но не й увреждане на червата. 
Безглутенова алтернатива за всички 
Тъй като глутенът се съдържа в много храни, той е част от хранителния режим на повечето хора и затова трудно консумацията му може да бъде избегната. NESTLÉ® CORN и GOLD FLAKES предлагат закуска, която може да улесни преминаването към безглутеново меню на всеки, който търси вкусна и удобна беглутенова алтернатива, независимо поради здравословна необходимост или просто от любопитство.
Разработени в отговор на нарастващото търсене на продукти без глутен, продуктите запазват вкуса и хранителните свойства на класическите зърнените закуски, но без съдържание на глутен. По този начин потребителите могат да продължат да се наслаждават на вкуса на любимите си закуски и то на достъпна цена. 
Значението на обогатените безглутенови продукти 
Хората с недиагностицирани или нелекувани глутенови състояния често трудно усвояват определени хранителни вещества вследствие на възпаление на червата, което ги излага на риск от недохранване. Именно за това, за да се преборят с този недостиг, хората които следват строги безглутенови диети трябва да приемат повече храни, богати на витамини и минерали, като в някои случаи може да са необходими и добавки.
Всяка безглутенова зърнена закуска на Нестле е обогатена с Витамини B и Фолиева киселина, а 95% от готовите за консумация зърнени закуски на компанията се консумират с мляко, като по този начин осигуряват допълнително витамини и минерали в ежедневното меню.

Няма коментари:

Публикуване на коментар