Translate

събота, 20 декември 2014 г.

Колко често се появява „черна овца“ в семейството



Тези в семейството (черни овце), които имат труден характер, неприемлив за околните
личен или любовен живот и т. н. се появяват на всеки 97 години или веднъж на 3 поколения. Това сочат данните, от проучване проведено във Великобритания, САЩ, Канада, Австралия, Германия и Швеция, публикувани в Дейли Мейл“.
Над  хил. души, участващи в изследването, е трябвало да се върнат назад в родословното си дърво и да определят кой не се е вписвал в семейството.
Резултатите показват, че около 6% от членовете в едно семейство попадат в определението за „черна овца“. Повече от половината, определяни като „черни овце“, са мъже и най-често те са от заможни семейства, макар че те самите имат ниски доходи. Най-често такива хора се срещат в Австралия и САЩ. Най-рядко срещани са в Швеция и Великобритания.
Една трета от анкетираните смятат, че причина за поява на такъв човек, е фактът, че той не се е срещал с близките си достатъчно често или просто те не са одобрявали начина му на живот.
Според един на всеки 6 анкетирани проблемът се крие във финансови въпроси, а според 9% причината е извършено престъпление.




Няма коментари:

Публикуване на коментар