Translate

вторник, 16 декември 2014 г.

РБ: Москов не е ксенофоб и фашист, а смел да каже истината



Да си лекар у нас е като да участваш в "Сървайвър", защитиха го своите

"Да си лекар в България, е като участие в "Сървайвър". Бориш се срещу цялото племе, макар че си негов член, и можеш винаги да бъдеш изгонен." Това заяви вчера от
парламентарната трибуна депутатът от РБ д-р Димитър Шишков. Реформаторите излязоха с нарочна декларация в защита на министъра си Петър Москов заради изявлението му, че в циганските гета линейките ще влизат само с полиция.
"Как допуснахме да достигнем до побоища на лекари и ние самите, вместо да се обединим около този проблем, започнахме да се наричаме ксенофоби, фашисти и комунисти", попита Шишков.
"Демокрацията е ред, дисциплина и ясни правила. Когато един политик има смелостта да каже кое е истината и да въдвори ред и правила, не го наричайте ксенофоб и фашист. Така не се управлява държава", се казва в декларация. "Опазването на здравето на нацията е съвместна дейност и висша форма на политика. Агресията над медицински екипи пречи на провеждането на лечебната дейност и нейното качество", заяви още Шишков.
"Ксенофобия ли е спазването на конституцията, или когато искаш да вмениш спазването на закона", заявяват още реформаторите и насотяват, че Народното събрание трябва да защитава институциите, учителите, полицията, лекарите, юристите.
В."24 часа"

Няма коментари:

Публикуване на коментар