Translate

вторник, 16 декември 2014 г.

Пазаруваме в нета за 350 лева годишно



50 лева харчи средно всеки българин за една година в нета. За толкова той пазарува - най-вече дрехи, книги и мобилни телефони. Очаква се до край на 2015 г. онлайн кошницата на българина да е на стойност 600 лева. Данните са на международната
платформа за електронна търговия "kaymu". 

Изследването показва още, че около 62% от хората пазаруват редовно в интернет, а сред най-предпочитаните стоки са техниката, като тя заема 42 на сто от търсенето. От този сектор най-поръчвани са джиесемите, както и аксесоарите за тях. 

Телевизорите също представляват интерес за крайния потребител, особено когато могат да бъдат намерени на по-ниски цени, отколкото в търговската мрежа.

На второ място се нареждат дрехите и аксесоарите, като най-голямо е търсенето им сред жените - 27%. Един от плюсовете да пазаруваш дрехи онлайн е, че спестяваш време, средства и нерви в обикаляне по магазините. Почти всяка по-голяма верига магазини вече си има такъв и в мрежата, а отстъпките в него винаги са по-големи. 

Книгите представляват интерес за 15% от потребителите като електронният носител е по-предпочитан от хартиения. Въпреки това те заемат трето място според проведеното изследване. Най-предпочитани са криминалните романи, след което се нареждат енциклопедии и автобиографии. 

Аксесоарите за дома заемат четвърто място с 10%. Много често хората освежават домашната обстановка с аксесоари, вместо да правят скъпи ремонти, защото смяната на пердетата, възглавничките на дивана или кувертюрите могат да направят дома различен.

Darts News

Няма коментари:

Публикуване на коментар