Translate

понеделник, 15 декември 2014 г.

МБАЛ „Пълмед“ е Сграда на годината- 2014



Лечебното заведение бе наградено в категорията “Сгради здравеопазване” за
новoизградените си два корпуса, които бяха открити през май 2014 г. 
Болничният комплекс се отличи с новаторското съчетаване на социално предназначение, съвременна архитектура и високотехнологично оборудване.
С инвестицията си в разширението през последните месеци МБАЛ „Пълмед“ е  увеличила цели три пъти своята площ и днес медицинският комплекс, който включва ДКЦ и собствен паркинг се разполага на близо 18 000 кв. м. Вложените в проекта средства на стойност 30 млн. лева са най-голямата частна инвестиция в българското здравеопазване към момента, а Никола Тиков, член на управителния съвет на инвеститора в проекта „Булфарма“ и управител на изпълнителя на обекта „Заводски строежи“-ПС АД, Пазарджик коментира, че именно затова наградата може да се нарече заслужена: „Благодарение на разширяването на МБАЛ „Пълмед“ и откриването на новите два медицински корпуса, на територията на медицинския комплекс бяха разкрити цели 5 нови отделения и операционен блок, изградени и оборудвани според най-модерните световни стандарти. По този начин хиляди пациенти получиха достъп до качествени медицински услуги от топ специалисти по почти всички медицински направления. По отношение на строителството на новите корпуси, спазихме всички съвременни, европейски стандарти и изисквания за проектиране,  и изграждане на болнични заведения и така създадохме
модерна и съвременна обстановка, предлагаща максимален комфорт при провеждането на лечението на пациентите. Всичко това ме кара да бъда особено удовлетворен от наградата, тъй като инвестицията в проекта беше огромна – над 30млн. лева, но нейната възвращаемост вече се вижда по най-добрия и смислен начин – в по-доброто здраве на хората, в повече излекувани пациенти“.
Тази година в надпреварата в категорията „Сгради здравеопазване“ МБАЛ „Пълмед“ имаше достойна конкуренция в лицето на още 4 лечебни заведения. Сред тях беше и носителя на наградата в същата категория за 2012г. УМБАЛ „Софиямед“. Нейният  инвеститор –Булфарма, изпълнител – „Заводски строежи ПС“АД и 
проектант- архитектурно бюро „ТопАрх“ с управител арх. Иван Моев, са и тези на пловдивската болница „Пълмед“, както и на другия участник в конкурса тази година, в категорията „Сгради със специално предназначение“ – Автогара Пазарджик.
Тази година „Булфарма“ ще се бори и за големия приз в конкурса „Инвеститор на годината“, организиран от Българска агенция за инвестиции (БАИ) към Министерство на икономиката и енергетиката, отличаващ фирми,  направили значима стъпка в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции, разкрили  нови работни места и заложили на внедряването на високи технологии, които са в съответствие със стремежа за интелигентен и устойчив икономически растеж на страната.
Конкурсът „Сграда на годината“ се организира за 13-та поредна година под патронажа на Министерство на регионалното развитие и благоустройство със съдействието на браншовите организации в архитектурата, инвестиционното проектиране и строителството.

Няма коментари:

Публикуване на коментар