Translate

вторник, 9 декември 2014 г.

Медицински комплекс „Д-р Щерев“ удвоява капацитета на родилното си отделение и вече може да посрещне до 2000 раждания годишно



На 9 декември- празника Зачатие на Св. Анна, покровителка на бременните и
майките, Медицински комплекс „Д-р Щерев“  откри официално реновираното си
и разширено родилно отделение.
Инвестицията, заедно с капиталовложенията за изграждането на новата сграда на болницата, надхвърля 10 млн. лева и е част от политиката на Комплекса да предлага медицински услуги на световно ниво с подчертан индивидуален подход в грижата за пациентите.

На церемонията по освещаването присъстваха заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, д-р Цветан Райчинов, председател на БЛС, Милка Василева – председател на БАПЗГ, почетният председател на БАПЗГ Станка Маркова, директорът на „Майчин дом“ проф. Виктор Златков, председателят на борда на директорите на Втора МБАЛ „София“ д-р Петър Угрински, Анелия Рачева, изпълнителен директор на МБАЛ „Надежда“, директори на водещи български инвитро клиники. Сред гостите бяха още популярни лица от шоубизнеса и телевизионери.
„Медицината е екипна работа. Радваме се, че имаме възможност да работим така добре в сътрудничество с други АГ и неонаталогични отделения, сред които са тези в „Майчин дом“ и „Токуда“. Благодаря на всички, че уважихте събитието“, каза доц. Атанас Щерев, докато получаваше поздравления за развитието на Медицински комплекс „Д-р Щерев“.
Телевизионната водеща Евелина Павлова покани гостите на виртуална разходка в родилното отделение. Обиколката беше излъчвана на живо на специални екрани в сградата на Комплекса. Виртуалната разходка бе последвана от специално организиран Ден на отворените врати с участието на известната акушерка Диди Димова, по време на който гостите получиха подаръци и участваха в различни томболи. За радост на посетителите голямата награда е осигурена от Медицински комплекс „Д-р Щерев“ - безплатно раждане. Родилният пакет включва всички медицински услуги за раждането и грижата за комфорта на родилката и новороденото в дните на следродилен престой.

Няма коментари:

Публикуване на коментар