вторник, 9 декември 2014 г.

20 % повече компании участваха в кариерния форум „Дни на кариерата“

в секторите: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти, по време на форума за кариерно развитие  - „Дни на кариерата“.
Тази година, за да представят своите свободни стажантски и работни позиции и да потърсят подходящи членове на своите екипи, се включиха 60 компании. 
Над 4500 студенти и млади специалисти посетиха събитието, което се проведе в Университета за национално и световно стопанство.
Форумът се организира от JobTiger, съвместно с Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС и Студентски съвет при УНСС.
Постоянен и нарастващ е интересът от страна на бизнеса към форума. Затова говори факта, че през м. декември 2013 г. в „Дни на кариерата“ участваха 50 водещи български и чуждестранни фирми, а сега техният брой вече е 60, т.е. с 20 % увеличение спрямо миналата година“, подчерта доц. д-р Йордан Близнаков - директор на Между университетския център за развитие на кариерата (МЦРК) на УНСС.
„Вече 13 години организираме кариерни форуми. Средно 1 от 6 студенти намират работа благодарение на „Дни на кариерата“. Възползвайте се от възможностите, които компаниите, участващи в събитието днес, ви дават“, призова Светлозар Петров, Управител на JobTiger.
Всяка година събитието осигурява безценна за студентите и младите специалисти възможност, на кариерните щандове да се срещнат с представители на големи български и международни компании. Те могат да посетят и всяка от практическите работилници, които част от компаниите провеждат паралелно през целия ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар