вторник, 9 декември 2014 г.

Деца изработват коледна украса за педиатричните клиники на 14 болнициВ Националния дворец на децата бе открита благотворителна арт работилница за
изработване на Коледна украса, под мотото „Дари Коледно вълшебство за болните деца“. Тя е част е от Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата с помощта на специално обучени аниматори и мобилни библиотеки – „Приказки без край“ и ще продължи до 12.12.т. г.
Специални гости на събитието бяха лицата на „Приказки без край“ актьорите Димитър Рачков и Енчо Данаилов – Бате Енчо, които освен, че се забавляваха заедно с децата в изработването на Коледна украса, но и подариха на десет деца по два билета за празничния концерт-матине на представителните състави на Националния дворец на децата "Съкровищата на дядо Коледа", който ще се проведе на 13.12.2014 г. в НДК.
Част от изработената от децата украса ще бъде дарена по време на специално детско празненство на 11 декември на Специализираната болница за активно лечение по детски болести в София, която е част от „Приказки без край“. Всички други украси ще бъдат дарени на детските клиники на останалите 13 болници, включени в аниматорската програма.
Националната инициатива „Приказка без край” се реализира в България от месец ноември 2012 г.
Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.
Организатори на националната инициатива са ГлаксоСмитКлайн и Панадол Бебе, с подкрепата на Българска педиатрична асоциация. Медийни партньори са Нова телевизия и Нет инфо.
Няма коментари:

Публикуване на коментар