Translate

събота, 22 ноември 2014 г.

Безплатното училище за родители в болница „Пълмед “- Пловдив с нова програма



Най-модерното частно здравно заведение в Пловдив МБАЛ „Пълмед“ продължава безплатното си Училище за родители.
Новата програма стартира на 27-ми ноември, а бъдещите майки ще могат да се запознаят с всички по-важни аспекти от бременността, раждането и появата на новороденото от специалистите на лечебното заведение всеки четвъртък от 17:30ч. в
Конферентната зала на ет.7 в Блок А на МБАЛ „Пълмед“.
Завеждащ отделението по АГ в болничното заведение д-р Спас Патишанов коментира, че инициативата е част от усилията на екипа на отделението и болницата да подготвят бъдещите родители за най-важните моменти от бременността и отглеждането на новороденото.
„Изключително радостен съм, че инициативата ни се радва на толкова голяма популярност. Акцент в новата ни програма ще бъдат демонстрационните ни лекции с практическа насоченост за това как бъдещите родители да сменят памперси, как да поставят новороденото в правилната позиция за кърмене и оригване след хранене, за къпане и масажиране. По този начин се надявам, че ще им бъдем още по-полезни“, допълва акушер-гинекологът.
Първата лекция в Училището за родители на „Пълмед“ ще бъде посветена на темата за психоемоционалното състояние на майката по време на бременността, пренаталната диагностика, съветите за правилно хранене, спорт и балансиран начин на живот през 9-те месеца. Бъдещите майки ще могат да я коментират със завеждащ АГ отделението д-р Спас Патишанов. Какви са предимствата и недостатъци на различните видове упойки по време на раждането ще коментира анестезиологът д-р Димитър Димитров на 4-ти декември. Лекцията на 11-ти декември ще бъде посветена на въпроса, който най-много вълнува бъдещите майки “Как да родим- нормално или секцио?“. Дамите ще могат да обсъдят темата със завеждащия АГ отделението д-р Спас Патишанов и АГ специалистът д-р Горан Радински. Актуалната тема за извличането и съхранението на стволовите клетки в лекция на 18-ти декември ще коментира гост лектор от тъканна банка „Cells 4 life “.
Програмата на Училището за родители ще продължи и през 2015 г. с темата за първите грижи за новороденото и неговата кожа.  В демонстрационната лекция, която ще се проведе на 8-ми януари неонатологът д-р Мирослав Вълчев ще покаже и всичко по-важно по темата на бъдещите майки, а след него с полезни практични съвети ще се включат и акушерки от АГ отделението на болницата, с помощта на които бъдещите родители ще сменят памперси, ще се учат какви са правилните позиции за кърмене, оригване, къпане и масажиране на бебето. Темата за първите задължителни ваксини в имунизационния календар на новороденото, която ще се проведе на 15-ти януари, както и какви са правилните стъпки при кърменето и захранването на бебето на 22-ри януари ще коментира отново неонатологът д-р Вълчев. Гост-лекторът д-р Светлана Тусчиева ще обсъди с бъдещите майки темата чрез какви диетични мерки могат да се преодолеят леките храносмилателни проблеми като колики, регургитации, запек в своята лекция на 29-ти януари.
Предпоследната тема от цикъла лекции ще бъде посветена на най-честите здравословни проблеми през първата година. За тях бременните ще могат да разговарят с неонатолога д-р Константин Колишев на 5-ти февруари. Втората сесия от лекции в безплатното Училище за родителите на МБАЛ „Пълмед“ ще завърши на 12-ти февруари с лекция посветена на темата за физиологията и психологията на новороденото, която ще бъде водена от д-р Колишев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар