Translate

събота, 22 ноември 2014 г.

Актавис е на второ място в класацията „Работодател на годината-2014“



„Аон България” е консултантска компания в областта на кариерното развитие, която за осма поредна година отличава най-добрите работодатели у нас, използвайки утвърдена
методология за измерване ангажираността на служителите. В нейното проучване за тази година участват 56 компании от 12 индустрии, около 14 500 служители и 456 топ мениджъри. Половината от участващите компании са средни (между 250 и 1000 служители), 38 на сто са от категорията "Малки" и 12 на сто - "Големи компании".
На специална церемония след представяне на резултатите от проучването на „Аон България” бяха връчени и тазгодишните отличия.
В категорията „Малки компании” първото място бе отредено за Taвех ЕООД, а в категория „Средни и големи компании” призът грабна САП Лабс България. Престижното второ място зае Актавис ЕАД, която през 2013 г. зае четвърто място в тази категория на класацията „Работодател на годината“.
Актавис е единствената фармацевтична компания сред най-добрите работодатели в класацията, в резултат на високи резултати от проучване удовлетвореността на служителите на компанията.
Сред най-силните страни на фармацевтичната компания са посочени силния корпоративен имидж, динамичното развитие на Актавис, ценните инициативи, свързани с корпоративната социална отговорност. Служителите на компанията споделят в проучването, че оценяват високо възможността да работят за голяма, динамична, развиваща се международна компания с висок имидж и доказана корпоративна социална отговорност.
По повод високото признание на Актавис като най-предпочитан работодател във фармацевтичната индустрия в България, изпълнителният и директор Илия Пашов споделя:
„Актавис е една от най-бързо развиващите се фармацевтични компании в световен мащаб. В началото на тази седмица Актавис обяви своето намерение да придобие още една голяма американска компания, което ще ни постави в ТОП 10 на лидерите в световния фармацевтичен бранш. В България 350 служители на Актавис са заети с дейности, свързани с продажби, маркетинг и корпоративни функции. Именно на тях дължим високата оценка, която компанията ни получава като отличен работодател и аз сърдечно им благодаря!
Актавис се променя, динамиката в наша работа се чувства изключително силно, a една промяна се осъществява най-вече от хората, от тяхното разбиране да се променят и готовността да работят на високи обороти.
Ето защо тази награда и факта, че Актавис е единствената фармацевтична компания, която получава приза „Най-добър работодател за 2014 г.“ сред всички наградени компании,  са изключително важен и ценен успех за нас. Тя показва, че нашите служители имат разбирането, приемат промяната, работят в единен екип.
Не на последно място бих желал да отбележа, че второ място „Работодател на годината 2014“ в категория „Средни и големи предприятия в България“ доказва, че Актавис, като най-голямата фармацевтична компания в България,  продължава успешно да инвестира в своите служители.
Тази висока оценка на служителите ни и признанието, което получаваме за нашите общи усилия, прави наградата още по-ценна“.
Изследването на "Аон България" отчита 10% ръст в нивото на ангажираност на служителите към компаниите, в които работят, през тази година спрямо 2013 г. То отчита също така, че най-ангажирани са служителите от фармацевтичната индустрия, следвани от ИТ сектора и сектор Производство, а най-слабо ангажирани са служителите в банковия сектор и "outsourcing" сектора. Оказва се и че младите служители са най-слабо ангажирани към фирмената политика – едва 52% от работещите на възраст между 25 и 29 години.
Едва 4 % от анкетираните директори човешки ресурси планират намаление на персонала. 42 на сто смятат да увеличават постепенно броя на служителите в компанията, а 54% ще задържат настоящата численост на персонала. Неудовлетвореността от заплащането е свързано с несъответствието с приноса на служителите в компанията – само 46% от изследваните служители са съгласни, че заплащането, което получават, съответства на приноса им в компанията.
Според всеки втори служител допълнителните придобивки, които работодателят му предоставя, не съответстват на нуждите му, показва още проучването.

Няма коментари:

Публикуване на коментар