вторник, 28 октомври 2014 г.

Шоколадовата фабрика на "Монделийз" в Своге прилага успешно стратегията за устойчиво развитие на компаниятаВъв фабриката, която преди носеше името"Крафт фуудс" работят близо 290 служители. 28% от които са под 30 години, а 40 са трудоустроените работници, което е два пъти повече от задължителния им брой, съобщи директорът на „Монделийз България“
ЕООД-Своге Милан Пиньос.
По думите му близо 60% от производство им се пада на шоколадите ( 46% от тях са с марката "Милка"), 13% на шоколадовите бонбони, а 8% на вафли и морени. Заводът произвежда не сама за вътрешния пазар, но и за износ в държави като Чехия, Литва, Гърция.
Целта, която си поставя целият екип е да постигне 0% отпадъци до 2018 г. В момента огромната част от отпадъчните продукти при производството на шоколад се изкупуват от германска фирма за храна на животни.
Във фабриката са инвестирани над 50 млн. лв., през последните три години.
Тя е и сертифицирана по международния стандарт ISO14001:2004 – "Системи за управление на околната среда", и не само покрива всички законови и нормативни изисквания, но извършва и собствен мониторинг и периодични замервания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар