Translate

понеделник, 20 октомври 2014 г.

ДКЦ „Софиямед“ разкрива кабинет за профилактика на инсулта


Той ще се намира в ДКЦ „Софиямед“ и е един от малкото по рода си за България.
На пациентите преминали през специализирания кабинет за профилактика на мозъчно-съдовата болест ще се извършва неврологичен преглед, проверка на артериалното
налягане, доплерова сонография, изследване на кръвта с липиден профил и невропсихологично изследване за прояви на деменция.
Съобразно получените резултати и наличие на допълнителни рискови фактори (тютюнопушене, захарен диабет) изчисляваме и процентния риск от развитие на мозъчен инсулт в следващите 5 години със специален калкулатор за оценка на този риск. При необходимост ще провеждаме допълнителни невроизобразяващи изследвания (скенер или ядрено-магнитен резонанс), които се извършват посредством последно поколение апаратура, с което разполага нашата болница. След тях вече можем да назначим конкретно медикаментозно лечение на наличните рискови фактори, чрез които се извършва и самата профилактика на мозъчно-съдовата болест“, уточнява д-р Росен Икономов, завеждащ отделението по неврология в УБ „Софиямед“.
Специалистите от кабинета за превенция на мозъчно-съдовата болест в ДКЦ „Софиямед“ обявяват прегледи на преференциални цени във връзка с откриването на кабинета на 7-ми ноември от 8:30 до 12:30ч. с предварително записване на тел. 0700 31 051
Мозъчно-съдовата болест е едно от най-социално значимите заболявания в човешката патология. Причина за това са високата смъртност и инвалидизацията на преживелите. За съжаление България е на едно от първите места в света по заболеваемост и смъртност от мозъчно-съдови заболявания. Причините за това са много, но основната е ниското ниво на профилактиката в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар