Translate

сряда, 10 септември 2014 г.

LG отличена на наградите RED DOT 2014 за интуитивно потребителско преживяване


Смартфонът G3 спечели триBest of the Bestнагради, доказвайки лидерството си в UX дизайна

LG взе общо девет Red Dot награди в категорията за комуникационен дизайн. Част от тях са за смарт клавиатурата, иновативната функция Knock CodeTMи графичния потребителски интерфейс (GUI) в получилия световно признание LG G3 смартфон, който взе Best ofthe Bestнагради. Иновативната webOS Smart+ TV платформа на LG също бе
удостоена с награда от съдиите на Red Dot за новия й подход към смарт телевизори с интуитивния си потребителски интерфейс, който прави използването й безпроблемно и учудващо лесно.
Международно признатите награди Red Dot се състоят от три категории„Комуникационен дизайн“, „Продуктов дизайн“ и „Дизайн концепция“. С участващи 7096 продукти от 49 страни само в категорията „Комуникационен дизайн“, наградите Red Dot са едно от трите най-важни състезания за дизайн индустрията заедно с iF Design Award и IDEA (International Design Excellence Award).
Смарт клавиатурата на LG бе представена за първи път в LG G3 -смартфонът, който бе разработен според философиятаSimple is the New Smart. Изповядвайки същата философия, смарт клавиатурата спомага за намаляването на грешки при писане с до 75%. Посредством адаптивния си софтуер, който анализира навиците на писане и предсказва избора на думи, смарт клавиатурата прави писането бързо и изключително лесно. 
Графичният потребителски интерфейс на LG G3предоставя интуитивно и много по-приятно потребителско преживяване. С изцяло обновения си дизайн, интерфейсът има изчистена и стилна визия, която говори на новия равен и опростен дизайн език на LG, в който е интегрирана изтънчена пастелна палитра и отличителен кръгъл мотив в съответствие с емблематичното лого на компанията.
LG спечели и още шест награди в категорията за комуникационен дизайн, включително за иновативната TV платформа WebOS Smart+. Тя прави бързо и лесно за потребителите да преминат от един източник на съдържание към друг, независимо дали е телевизионно предаване на живо, VoD услуга, Smart TV приложение или медиен файл, съхранявани на свързано устройство. WebOS на LG дава възможности за лесно търсене и намиране на съдържание и предлага опция за лесно настройване и свързване чрез навигация от симпатичния анимиран герой "BeanBird".



Няма коментари:

Публикуване на коментар