Translate

четвъртък, 18 септември 2014 г.

Нови данни за Lemtrada потвърждават дългосрочната му ефикасност по отношение на рецидиви и инвалидизация



Sanofi и компания и Genzyme, пионер в развитието и осъществяването на лечение на пациенти, болни от редки, инвалидизиращи болести повече от 30 години,. обявиха положителни междинни резултати от втората година на продълженията на изпитванията с Lemtrada (alemtuzumab) при множествена склероза.
В рамките на този анализ честотата на пристъпи и устойчивото натрупване на инвалидизация се запазват ниски при пациентите, получили Lemtrada в изпитванията от фаза III CARE-MS I или CARE-MS II. В тези основни изпитвания Lemtrada е прилагана в
рамките на два годишни курса – в началото на изпитването и 12 месеца по-късно. Приблизително 70% от пациентите, получили Lemtrada в основните изпитвания не са получили допълнително лечение с Lemtrada през втората година от продълженията на изпитванията. Не са идентифицирани нови сигнали, свързани с безопасността. Тези данни бяха представени  на срещата на Европейската комисия за научно-изследователска дейност и лечение на множествена склероза (European Committee for Research and Treatment in Multiple Sclerosis, ECTRIMS) в Бостън.
„Тези резултати от продълженията на изпитванията предоставят допълнително доказателство за дълготрайната ефикасност на Lemtrada по отношение както на рецидивите, така и на инвалидизацията. Мнозинството от пациентите продължават да показват намалена активност на заболяването, дори три години след края на последното им лечение с Lemtrada,” каза д-р Аласдеър Коулс, старши лектор в Катедрата по клинични невронауки към Университета Кеймбридж.

Няма коментари:

Публикуване на коментар