Translate

четвъртък, 18 септември 2014 г.

УМБАЛ „Александровска” ще партнира в кампанията „Топло сърце“ на израелското посолство, организирана в подкрепа на пострадалите от наводненията


Офталмолозите от УМБАЛ „Александровска” и Организацията на евреите в България (ОЕБ) „Шалом” ще продължат благотворителната съвместна инициатива  „Направи добро” с безплатни очни прегледи на деца и възрастни в Мизия( 18 септември 2014 г.) Кампанията е част от хуманитарната акция „Топло сърце“, организирана в подкрепа на пострадалите от наводненията от Посолството на Държавата Израел в България, в партньорство с ОЕБ
„Шалом” и Българския Червен кръст, подкрепена от Министерство на външните работи на Държавата Израел. Нуждаещите се от корекция на зрението ще получат безвъзмездно очила.
Инициативата „Направи добро” стартира през 2008 година и има за цел да подпомогне хора в трудно положение. 
В рамките на проекта, лекари от УМБАЛ „Александровска” и доброволци от “Шалом” извършиха прегледи на сирийските деца от бежанските центрове в Овча купел, Ковачевци, Враждебна и Военна рампа, и прегледаха близо 6000 социално слаби деца от Северозападна България (Лом, Кула, Видин, Кюстендил, Монтана, Враца) и от домове за сираци. Раздадени са над 600 чифта очила.
През юни 2014г., УМБАЛ „Александровска” бе отличена от ОЕБ „Шалом” с почетен знак за изключителен принос в осъществяване на междуетнически и религиозен диалог, борбата срещу проявите на омраза и ксенофобия, популяризиране на историята за спасяване на българските евреи по време на Холокоста и укрепване на вековната дружба между българи и евреи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар