Translate

четвъртък, 18 септември 2014 г.

Витоша става част от „Моят зелен град” през 2014



За седма поредна година инициативата „Моят зелен град“ ще обедини стотици доброволци в една обща кауза за опазване на околната среда. Кампанията се организира от системата на Coca-Cola в България, Българското дружество за защита на
птиците(БДЗП) и ЕКОПАК.

На 27 септември служителите на Coca-Cola в София, Банкя и Костинброд, заедно с всички желаещи доброволци ще почистят и облагородят местностите „Дендрариум“ и „Игликини поляни“. Участниците в кампанията ще възвърнат приветливия вид на областта като възстановят счупени мостчета и парапети, боядисат и лакират планинските масички, пейки и беседки и поставят нови шезлонги за почивка на слънце.Доброволците ще помогнат и за реставрирането на ботаническата алея за незрящи, която се намира в „Дендрариума“.

За децата ще се организират специални опознавателни обиколки на местността за наблюдение на птиците, животните и растенията в природен парк „Витоша“. Лектори от БДЗП и Природо-научния музей в София ще изнесат интересни уроци на открито, свързани с биоразнообразието в региона, а в специалната екоработилница на ЕКОПАК малчуганите ще се научат да превръщат ненужните отпадъци в красиви украшения и ще получат съвети как да помогнат за опазване на природата.

Организаторите канят всички желаещи да се включат в инициативата, като на място ще получат необходимите материали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар