Translate

сряда, 10 септември 2014 г.

Минералната вода „БАНКЯ“спести 171 тона въглероден диоксид за по-малко от една година



Екологичната технология PlantBottle™ вече влиза и в производството на бутилката от 1,5 л

Благодарение на иновативната си технология, наречена PlantBottle™, която минералната вода „Банкя“ използва от септември 2013 г. в производството на бутилките си от 500 мл., компанията успя да спести 171 тона въглероден диоксид. Така за по-малко от една година само
в България компанията предотврати отделянето на такова количество въглероден диоксид, колкото се отделя от изминаването на повече от 1 300 000 километра на нов лек автомобил. 171 тона CO2 е приблизително равно и на 398 спестени барела петрол.
Като продължение на екологично-отговорната си политика през тази година минералната вода „Банкя“въвежда технологията PlantBottle™ и в производството си на бутилките от 1,5 л. Новата опаковка отново е 100% рециклируема, както всички PET опаковки на компанията.За производството йсе използва до 30% растителен материал от захарна тръстика, което спомага въглеродният отпечатък върху планетата значително да се намали. С бутилката от 1,5 л., предпочитана от семействата предимно за домашна утотреба, компанията дава възможност на потребителите да направят своя личен, ежедневен принос в грижата за околната среда и да направят своя избор за един по-добър свят.
---------
Технологията PlantBottle™ е запазена марка на TheCoca-ColaCompany. В производството на PlantBottle™ в момента се използва етанол от захарна тръстика от Бразилия. Това е единственото биогориво от първо поколение, което е признато в световен мащаб заради екологичните си и социални характеристики. Голяма част от захарната тръстика се отглежда върху деградирали пасища, разположени на разстояние от около 2 000 км от р. Амазонка, като по пози начин се ограничава негативното въздействие върху биоразнообразието. Фермите, от които се снабдява суровината използват ефективни методи за отглеждане, като реколтата се напоява предимно с дъждовна вода и се събира механично.
 

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар