Translate

сряда, 23 юли 2014 г.

Стартира благотворителната кампания „ПРИКАЗНИ УСМИВКИ“


На 12.07.2014 г. до Летния театър в Морската градина на Варна само през първия ден
на кампанията -.„ПРИКАЗНИ УСМИВКИ“ – „ДАРИ КНИЖКА! ЗАРАДВАЙ БОЛНО ДЕТЕ!“бяха дарени близо 220 детски книжки в полза на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Марина“.Инициативата предизвика огромен интерес сред гостите и жителите на Варна, които освен детски книжки дариха и различни видове игри и пъзели.
Дарение от около 700 детски книжки бе връчено по време на специалното детско празненство, с много игри и забавления,  на 18.07.2014 г. в УМБАЛ „Св. Марина“.
Специален гост на събитието бе актьорът и телевизионен водещ Енчо Данаилов - Бате Енчо, който развесели малките пациенти на болницата с много игри и забавления.
Участие в забавната програма взеха и водещият Димитър Горчев и децата от музикалната формация „Сребърни звънчета.
В официалното откриване на събитието в болницата участваха: д-р Лидия Маринова, замeстник-кмет на Община Варна, проф. д-р Риналдо Шишков, заместник-директор на УМБАЛ „Св. Марина“, доц. д-р Валерия Калева - ръководител на Специализирана детска клиника по клинична хематология и онкология към УМБАЛ „Св. Марина“ и на катедрата Педиатрия и медицинска генетика при МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна и представители на ГлаксоСмитКлайн, България.
Кампанията „ПРИКАЗНИ УСМИВКИ“ – „ДАРИ КНИЖКА! ЗАРАДВАЙ БОЛНО ДЕТЕ!“ е част от дейностите в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата в страната с помощта на специално обучени аниматори и мобилни библиотеки - „Приказки без край“, която се реализира в България от месец ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства.Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.
„Приказки без край“ се организира от ГлаксоСмитКлайн, в партньорство с Българска педиатрична асоциация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар