Translate

вторник, 29 юли 2014 г.

Големите тъчскрийн монитори –мода или революция


Тъч революцията промени правилата на играта. И докато вече е трудно да си купите мобилен телефон с дисплей, който да не служи и за работа чрез докосване, то PC света все още плахо навлиза в територията на управлението чрез пръсти. Производителите на преносими компютри предвкусиха тази тенденция и започнаха да предлагат модели лаптопи, в които екранът позволява да се взаимодейства и директно с ръце. От няколко месеца вече можете да изпитате това удобство и на настолния компютър вкъщи, благодарение на новите модели монитори на Philips и AOC.
Възможността за управление на една компютърна система само чрез докосване на екрана, дава съвсем нови възможности на потребителите.
Такива екрани стават изключително удобни за реализация на системи за информация, резервация и забавление в публични зони – молове, летища, банки, училища, кина, хипермаркети и др.
Друга сериозна област, която се очаква тепърва да разкрие потенциала си, са игрите, които поддържат директно взаимодействие с екрана. Представете си колко по-вълнуващо е да играете с всичките с пръсти, управлявайки бойните си единици в една стратегическа игра! Актуалните тъч монитори на Philips и AOC могат да регистрират до 10 докосвания на екрана едновременно, което осигурява несравнима свобода при взаимодействието. Можете дори да свирите на виртуално пиано!
Големите мултитъч екрани дават възможност за съвместна работа на съвместни екипи, които работят по един и същ продукт, документ или проект. Това включва широк набор от професионални потребители – от лекари и инженери – до маркетолози и дизайнери. Тъч дисплеите на AOC и Philips се предлагат с размер на екрана до 23.6“, което е напълно достатъчно за работа на групи от 2 до 5 души.
Какво предлага пазарът
23-инчовият модел Philips 231C5 SmoothTouch всъщност е изключително качествен десктоп монитор, който поддържа докосване в до 10 зони едновременно. Неговата IPS матрица
осигурява живи цветове и големи зрителни ъгли – до 178 градуса. Специалната стойка позволява прецизно позициониране на екрана и накланяне, така че работата с ръце да бъде още по-комфортна и интуитивна. Поддръжката на MHL и вградените говорители позволяват на всички притежатели на смартфони и таблети, съвместими с тази технология, да прехвърлят изображението на големия екран и да се наслаждават на много по-качествено визуално и звуково преживяване.
Аналогични са възможностите на моделите на AOC myTouchDisplayi2272Pwhut и i2472Pwhut с диагонал съответно 21.5“ и 23.6“, които могат бързо да се превърнат в сърцето на домашната мултимедийна система. Освен с качествени IPS матрици, висока яркост и многобройни възможности за връзка, тези монитори могат да се накланят в диапазона 15-57 градуса за постигане на оптимална ергономия.
И трите споменати монитора разполагат с качествена уебкамера, микрофон,стерео говорители и USB портове, което дава възможност за осъществяване на мигновена и качествена видео комуникация.
Монитори-компютри
Нещата стават още по-вълнуващи при тъч моделите mySmart All-in-one a2272Pw4t (21.5“) и a2472Pw4t (23.6“) на AOC, където в корпуса на мониторасенамираинтегриран мини компютър с операционна система Android и платформа NVIDIA Tegra.Тези модели се отличават с пълно мултимедийно оборудване (уебкамера, микрофон, говорители) и възможности за връзка (USB портове, Ethernet и Wi-Fi адаптери)плюс опция за свързване дори на външни дискове, принтери и източници на аудио сигнал.
Еквивалентни характеристики предлага тъч моделът Philips S231C4AFD Smart All-In-One, който има 23-инчова матрица с резолюция FullHD (1920x1080 пиксела). И той, също като и „умните“ модели монитори на AOC, може да се накланя до почти 60 градуса, което прави взаимодействието несравнимо по-удобно и продуктивно.
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар