Translate

вторник, 22 юли 2014 г.

Седем доказателства, че у нас невъзможни неща няма



Всеки може да стане всякакъв, а някои - да направят всичко


Голямо объркване виси като градоносен облак в държавата след европейските избори от 25 май. Подредените схеми в елита се разпаднаха и политическите ансамбли започнаха волна програма.
Така се видя, че България е една страна на неограничените възможности, където всеки може да стане всякакъв и невъзможни неща няма. Пей, сърце! Ето ви няколко примера:
1. За 3 лева касова бележка може да ти издадат, а може и да не ти издадат. Оказва се обаче, че и за 3,5 млрд. лв. (случаят с КТБ), раздадени като кредити, документация може да има, може и да се изгуби.
Оказа се също. че е възможно един конкретен човек да изтегли 200 милиона кеш. Нищо, че банкоматът не пуска повече от 400 лева за ден.
2. Възможно е парламентът хем да работи, след като политиците са си стиснали ръцете, хем да не работи. И да не е ясно дали всъщност не е по-добре да не работи, защото може да направи някоя законодателна беля.
3. Невъзможни коалиции за след изборите няма, или поне така излиза от обясненията на леви и десни.
4. Възможно е бюджетът на здравната каса хем да има нужда от актуализация, хем да няма. Същото важи и за бюджета на държавата. Това е така, защото в страната на неограничените възможности не важи правилото, че когато цифрите говорят, дори боговете мълчат. Вярно е друго когато политиците говорят, числата чинно мълчат Бюджетът например редовно се актуализира (миналата година стана, тази година се говори за актуализация). Едни милиард и половина лева може да са в Здравната каса , но може и да се изтеглят и да отидат за закърпване на бюджета, както стана по Дянково време.
А така и така за лекарите това няма голямо значение - те имат пълната свобода да отидат в Германия и да работят за 5 пъти повече пари.
5. Няма никаква пречка неизвестен до вчера човек - Момчил Неков, да стане евродепутат №1 на партия. Както и няма пречка всеки да стане български депутат поради особеностите на избирателната система - просто трябва да попадне в партийната листа, оттам нататък е лесно.
6. Дълго време се уточняваше какъв да стане Сергей Станишев, а за Бойко Борисов знаем - той може да стане всякакъв.
7. Добавете към това и отдавна известни и всекидневно видими факти от живота:
- всеки може да кара кола по пътищата на родината без условности като шофьорски изпит и трезвеност;
- може да имаш официален доход от 200 лева месечно и да караш БМВ;
- можеш да станеш приказно богат за една нощ; и ще видите, че България е наистина една много, много либерална страна.
 

Юри Велев
В.”24 часа”

Няма коментари:

Публикуване на коментар