четвъртък, 24 юли 2014 г.

От есента всяка линейка в София ще бъде оборудвана с табелет, а диспечерите ще имат компютриНова система ще ускори предаването на информация от спешния телефон 112 към Спешна помощ от есента. Всеки диспечер ще има компютър, от който ще се подават
адресите до спешните екипи. За целта в линейките ще има таблети.
Така ще се намали времето от обаждането на пациента за спешен случай до получаването на адреса от екипа в линейката. Сега това може да продължи от 2 до 10 минути, а целта е да се случва за минута, съобщи временно изпълняващия длъжността директор на столичния център за спешна помощ д-р Александър Златанов пред bTV..
Камери да записват работата на медиците в линейките, е новата му идея. Целта е да се дисциплинират медиците и шофьорите, за да си вършат работата по-добре. В момента камери са монтирани само в три линейки. Ако се намали рискът от катастрофи обаче, подобни устройства ще се сложат и в останалите коли. Д-р Златанов поясни, че се изготвя карта на опасните кръстовища. След като тя стане готова, шофьорите ще преминат курс как да избягват проблемите при прекосяването им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар