Translate

понеделник, 2 юни 2014 г.

Комитетът по лекарствените продукти за хуманна употреба препоръчва одобрение на empagliflozin за лечение на диабет тип 2


Boehringer Ingelheim и Eli Lilly and Company съобщиха, че Комитетът по лекарствените продукти за хуманна употреба (CHMP) на Европейската агенция по лекарствата (EMA) е дал положително
становище, с което препоръчва за одобрение проучвания инхибитор на натриево-глюкозния ко-транспортер 2 (SGLT2) empagliflozin* за лечение на възрастни пациенти с диабет тип 2. В случай, че бъде одобрен, медикаментът ще бъде предлаган на пазара под търговското наименование Jardiance®.
„Положителното становище на CHMP ни доближава до появата на потенциално нова терапевтична опция за пациенти с диабет тип 2 в Европа,“ каза проф. Клаус Дуги, Старши вицепрезидент „Медицински дейности”, Boehringer Ingelheim. „Ако получи одобрение, empagliflozin ще бъде третия продукт, одобрен в Европа, като част от партньорството в областта на диабета между Boehringer Ingelheim и Eli Lilly and Company.”
Около 382 млн. души по света страдат от диабет тип 1 или диабет тип 2. Диабет тип 2 е най-често срещаната форма на диабет, за която е изчислено, че представлява 85-90% от случаите на тази болест в развитите страни. Въпреки, че съществува широк избор от медикаменти за терапевтично повлияване на това състояние, 50% от хората не постигат своите прицелни гликемични стойности.
----------
През януари 2011 г. Boehringer Ingelheim и EliLillyandCompany обявиха партньорство в областта на диабета, което се съсредоточава върху три лекарствени продукта, които са в процес на разработване и представляват няколко от най-големите терапевтични класове. Това партньорство има преимуществото да използва силните страни на двете организации като две от водещите световни фармацевтични компании като съчетава богатия опит на Boehringer Ingelheim в областта на иновацията на базата на проучвания и новаторската изследователска дейност, опит и история на лидери в областта на диабета като „Ели Лили”. Обединявайки сили, компаниите показват ангажимент в грижата за пациентите с диабет и внимание към нуждите на пациентите.




Няма коментари:

Публикуване на коментар