Translate

вторник, 3 юни 2014 г.

Силен старт за инициативата на НЕСТЛЕ за младежка заетост в Европа



От началото на 2014 г. до момента над 4000 младежи на възраст под 30 години са се възползвали от програмата на Нестле за младежка заетост „Nestlé needs YOUth“, която има за
цел да допринесе за справянето с безработицата сред младите хора в Европа.
Близо 1500 младежи вече са намерили работа на пълен работен ден, 1 500 са включени в стажове или програми за обучение, а над 1 100 млади хора са сключили временни трудови договори с Нестле.
Нестле пое ангажимент да открие възможности за заетост в Европа за повече от 20 000 млади хора на възраст под 30 години, както и да развие техните професионални умения, за да им помогне да си намерят работа – в компанията, при нейните доставчици или другаде.
„Първите резултати от програмата ни са повече от обнадеждаващи – коментира Лоран Фрекс, Изпълнителен вицепрезидент на Нестле и директор на компанията за Европа. – А ние сме съвсем в началото на инициативата. Уверен съм, че възможностите, които предлагаме ще помогнат на хиляди млади хора в Европа да придобият уменията, от които се нуждаят.“
Следващия месец Нестле ще стартира втората стъпка от програмата „ALLiance for YOUth (ALL for YOU)“, която има за цел да създаде още повече възможности за борба с младежката безработица в Европа, чрез по-активно участие на партньорите и доставчиците на компанията.
В събитието, което ще се проведе в Лисабон, Португалия ще участват представители на Европейската комисия, политици и бизнес лидери от цяла Европа.









Няма коментари:

Публикуване на коментар