Translate

понеделник, 2 юни 2014 г.

Изложение „Мисия Здраве”


Над 15 вида безплатни прегледи, консултации, изследвания са осигурени за посетителите



Изложение “Мисия Здраве” ще се проведе за втори път,  от 6 до 8 юни пред Паметника на Съветската армия в София. Целта е да се повиши здравната култура на българина.Организатор на проявата е Български икономически форум (БИФ), в партньорство със Столична Община и НЗОК, а водещ е Ники Кънчев.
Близо 50 изложители, сред които са са Валмарк България, Абот, Куайсер Фарма България, Медицински комплекс „Д-р Щерев”, Болница „Света Екатерина”, Национална кардиологична болница, BIODERMA България, Пиер Фабр България, Хроно ООД - дистрибутор на Roche Diagnostics GmbH за Българи, ще се включат в събитието, което събира на едно място болници, медицински заведения, производители и вносители на козметика, лекарства, хранителни добавки, био храни, услуги, свързани със здравето и красотата.
Един от най-големите изложители тази година ще бъде Българското дружество по гастроентерология, гастроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография, което с финансовата подкрепа на компания Абот, ще организира срещи със специалисти по гастроентерология от 7-те най-големи клиники по гастроентрология в София. Срещите ще се провеждат през трите дни  на изложението. Дружеството ще представи специална образователна инсталация, запознаваща посетителите с човешката  храносмилателна система, органите които я изграждат, и тяхната роля в храносмилането.  Хората ще имат възможност да проследят пътя на храната през всеки един от съставляващите я органи.
В първия ден на изложението ще бъде проведена и акция за кръводаряване – съвместна инициатива на Националния център по трансфузионна хематология, Българския алианс за кръводаряване и Националната пациентска организация, която е партньор на изложението. Експерти на НЗОК ще разясняват на присъстващите и през трите дни на изложението техните права като пациенти. От Медицински комплекс "Д-р Щерев" освен информационни материали ще бъдат предоставени и награди-безплатно раждане с вземане и съхраняване на стволови клетки и пакети за гинекологична профилактика. За първи път ще участва и дентална клиника в изложението.
В рамките на изложението ще бъдат организирани и над 15 вида безплатни прегледи-УНГ, очнидиабет, хепатит, плоскостъпие и пр., изследвания и консултации за посетителите и ще бъдат  раздадени 300 безплатни глюкомера-по 100 бр. дневно, като единственото условия е посетителите да представят рецептурна книжка, в която да е отбелязано, че са инсулинозависими, съобщават от  Хроно ООД .
Организаторите са предвидили за посетителите още много изненади, сред които безплатни спортни занимания, много музика и танци, които ще ги очакват на място.
„Постарали сме се в програмата да има по нещо за цялото семейство, така че хората да дойдат на изложението с децата си и да прекарат заедно с нас един забавен ден, посветен на здравето и красотата”, обясни председателят на БИФ Георги Табаков. Работното време на изложението в петък и събота ще е от 10:00 до 20:00 часа, а в неделя от 10:00 до 17:00 часа. Входът за всички е безплатен!

Няма коментари:

Публикуване на коментар