Translate

четвъртък, 5 юни 2014 г.

Миков призова Борисов да си вземе кафеварката, вместо само да говори за нея

Председателят на парламента Михаил Миков за пореден път призова депутатите от ГЕРБ да освободят стаята в парламента, доскоро заемана от лидера на партията Бойко Борисов.
"Докато сте в пълен състав, да ви кажа до края на седмицата да си съберете багажа", обърна се Миков от парламентарната трибуна към групата на ГЕРБ. И добави, че му е омръзнало два месеца да им праща писма. В средата на май Борисов се оплака, че е намерил кабинета си в парламента заключен и запечатан и не може да си вземе любимата кафеварка. Тогава Миков отговори, че е издал заповед ГЕРБ и "Атака" да освободят по една стая в парламента "за постигането на по-справедливо разпределение на наличните площи" и от ГЕРБ са имали два месеца да си изнесат вещите, въпреки че срокът в заповедта е пет дни. Преди седмица той уточни, че стаята на "Атака" ще бъде предоставена на независимите депутати, а тази на ГЕРБ ще се ползва от администрацията на парламента.
"Само говорите за вашата кафеварка, а очевидно не проявявате никакъв интерес към нея, само пред медиите говорите", обърна се днес Миков към Борисов. И обясни, че е поканил депутатите от ГЕРБ с писмо да дойдат в удобно за тях време, да се опишат вещите им и да бъдат изнесени.
"Докога ще занимаваме обществото с вашата кафеварка?", попита той. От ГЕРБ му отговориха с
викове "Оставка" и тропане по банките, в което се включиха и Борисов и заместникът му в ГЕРБ Цветан Цветанов. Призивът на Миков депутатите на Борисов да си съберат багажа беше отправен, докато се гласуваше предложение на ГЕРБ за изслушване на здравния министър Таня Андреева за проблемите в спешната помощ. То беше отхвърлено от мнозинството, а Десислана Атанасова (ГЕРБ) се възмути, че за управляващите е по-важен Законът за защита на растенията, отколкото здравето и живота на хората. Отхвърлено беше и друго предложение на ГЕРБ – за изслушване на просветен министър Анелия Клисарова.
  
В."Дневник"

Няма коментари:

Публикуване на коментар