Translate

сряда, 14 май 2014 г.

Max Communications с отличие от BAPRA Bright Awards 2014



PR Агенция Max Communications бе отличена с престижното трето място в една от най-оспорваните категории в конкурса BAPRA Bright Awards 2014Кампания за устойчиво
развитие. Отличието е за кампанията „Ракът на гърдата е лечим! Изследвай се!“ на Първа САГБАЛ „Св. София“, ВМА и УМБАЛ „Св. Марина“-Варна.
Кампанията „Ракът на гърдата е лечим! Изследвай се!“, проведена от Max Communications, бе провокирана от факта, че жените в България подценяват значимостта на проблема, не ходят на редовни профилактични прегледи и дори не се самоизследват. В следствие на това, според статистиката, едва 0.7% от новооткритите случаи на рак на гърдата са в начален стадий. В същото време всяка година в България диагнозата получават около 4000 жени, а около 1200 – умират от болестта. В резултат на целенасочената PR кампания посланията на инициативата достигнаха до широк кръг от хора, а чувствителността на обществото към проблема се изостри. Доказателство за това е фактът, че в рамките на кампанията през месец октомври мамолозите на трите болници прегледаха над 1000 жени.
Кампанията, която започна в края на месец юли и приключи в края на октомври, бе насочена едновременно и към лекарите, и към пациентите. Чрез телемедицинска свързаност между трите болници (ВМА, Първа САГБАЛ "Св. София" иУМБАЛ "Св. Марина" )бе дадена възможност на специалистите да се консултират помежду си в реално време, да обсъждат резултати от изследвания и да търсят заедно най-подходящо лечение. Трите болници се ангажираха с обща информационна кампания с безплатни прегледи и консултации при мамолози и психолози, училище за бременни и млади майки за самонаблюдение за изменение в гърдите.
Партньори на кампанията бяха Министерство на здравеопазването, Министерство на образованието и науката, Комисията по здравеопазване към Народното събрание, Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания, AstraZeneca, Roche, Novartis, Нова ТВ, OFFNews и телевизионната водеща Нана Гладуиш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар