В центърът хората могат да се научат как най-добре да
съчетаят продуктите на MAGGI с пресни съставки за приготвянето на вкусни и
балансирани ястия, като само през 2013 г. на уроците са присъствали над 9400
участници.
Проучване на Нестле,
проведено от Научноизследователския център на Нестле в Лозана, показва, че
децата, които помагат в приготвянето на ястията, консумират значително
по-голямо количество плодове и зеленчуци, отколкото тези, които не участват в
готвенето.
В рамките на проучването четирдесет и седем родители,
придружени от своите деца на възраст между 6 и 10 години, са били помолени да
приготвят различни ястия, сред които панирано пиле, салата, карфиол и някои
тестени изделия.
„Резултатите
показват, че въвличането на децата в приготвянето на храната може да помогне за
изграждане и развитие на здравословни хранителни навици както и да увеличи
консумацията на зеленчуци“, допълва диетологът д-р Клацине ван дер Хорст,
ръководител на екипа учени, извършили проучването.
Резултатите
показват още, че участието в приготвянето на храната подобрява самочувствието
на децата и им носи повече положителни емоции и гордост.
Наскоро Нестле
публикува и ръководство за деца и техните родители с полезни съвети за това как
сами да отглеждат органични зеленчуци като част от глобалната програма на
компанията „Здрави деца“.
Няма коментари:
Публикуване на коментар