Translate

вторник, 20 май 2014 г.

Готварския център на MAGGI в Германия предлага уроци по готвене за възрастни и деца

В центърът хората могат да се научат как най-добре да съчетаят продуктите на MAGGI с пресни съставки за приготвянето на вкусни и балансирани ястия, като само през 2013 г. на уроците са присъствали над 9400 участници.
Проучване на Нестле, проведено от Научноизследователския център на Нестле в Лозана, показва, че децата, които помагат в приготвянето на ястията, консумират значително по-голямо количество плодове и зеленчуци, отколкото тези, които не участват в готвенето.
В рамките на проучването четирдесет и седем родители, придружени от своите деца на възраст между 6 и 10 години, са били помолени да приготвят различни ястия, сред които панирано пиле, салата, карфиол и някои тестени изделия.
„Резултатите показват, че въвличането на децата в приготвянето на храната може да помогне за изграждане и развитие на здравословни хранителни навици както и да увеличи консумацията на зеленчуци“, допълва диетологът д-р Клацине ван дер Хорст, ръководител на екипа учени, извършили проучването.
Резултатите  показват още, че участието в приготвянето на храната подобрява самочувствието на децата и им носи повече положителни емоции и гордост.
Наскоро Нестле публикува и ръководство за деца и техните родители с полезни съвети за това как сами да отглеждат органични зеленчуци като част от глобалната програма на компанията „Здрави деца“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар