Translate

понеделник, 19 май 2014 г.

Президентът награди победителя в конкурса по програмиране CodeIT, сезон 2014


 На първо място с най-много точки  на финала се класира Антон Райчук от Украйна, втори е Момчил Пейчев 12 клас, Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ - Варна и трети в класирането е Владислав Харалампиев,  III курс, ФМИ, Софийски университет „Св.Климент Охридски“.
На официалната церемония по награждаване присъстваха партньори на конкурса от неправителствени организации, ИТ Асоциации, представители на бизнеса и най-елитните образователни институции в България. По време на официалната церемония Президентът на Република България Росен Плевнелиев подчерта потенциала на страната да се превърне в регионален център в областта на информационните и комуникационните технологии.
Специално за финалистите в страната гостува световноизвестния ИТ Гуру Пьотр Митричев от Русия. Той изнесе лекция пред най-добре представилите се в CodeIT и CodeIT Junior, както и учениците от водещата школа по информатика в България „А&Б“, гр. Шумен.
Награди за финалистите бяха осигурени от Американска фондация за България, Infragistics, Brother, Joy Optics, Майкрософт България, Българска асоциация за информационни технологии (БАИТ),  Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Мусала Софт, книжарници Сиела и Фрекълз.  Церемонията се осъществи благодарение на винарна Едоардо Миролио и домакините от Изпълнителна агенция "Електронни съобщителни мрежи и информационни системи".
Конкурсът е с 14 годишна история и се организира от софтуерна компания Мусала Софт. Всяка година CodeIT се провежда под патронажа на Президента на Република България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар