Translate

четвъртък, 15 май 2014 г.

Ще се строи Дом на българските лекари



На провелия се неотдавна извънреден 60-ти събор на БЛС,  с изключително мнозинство, делегатите са дали мандат на комисията, която се  занимава с проекта за строеж на Дом на българските лекари, да предложи подписване на договор за неговото изграждане  със спечелилата конкурса фирма.
Делегатите са приели и решение за създаването на Национални експертни специализирани лекарски бордове и Районни експертни специализирани лекарски бордове, които ще бъдат изградени на паритетен принцип – от по 5-ма представители на БЛС , и представители, излъчени от Съюза на българските медицински специалисти. Националните експертни специализирани лекарски бордове ще изготвят правилата за добра медицинска практика по специалности, ще участват в преговорите по НРД с НЗОК, в даване на експертни мнения, изискани от етичните комисии към съсловната организация и като експерти на БЛС- при поискване от съответните съдебни инстанции.  
Приети са още националните експерти на съсловната организация да не могат да бъдат едновременно и национални консултанти, както и решение лекарите могат да работят на повече от един договор с НЗОК, става ясно от прессъобщението на БЛС.

Няма коментари:

Публикуване на коментар