Translate

петък, 2 май 2014 г.

Похапвайте пресен чесън превантивно


Лечебните  свойства на чесъна са  известни още от древността. Той се е консумирал с цел
прояснение на ума, за полова мощ и срещу всякакви бактерии и паразити. И днес не само в  Китай и в Египет хората  добре зная колко е полезен чесънът.
Редовната консумация особено на пресен чесън помага човек да избегне някои видове злокачествени заболявания, показва проучване на центъра за рак Memorial Sloan-Kettering.
При лабораторно проучване на съединение в чесъна еэдоказано, че то потиска растеж на човешки ракови клетки на гърдата, както и че намалява честотата на същия карцином при лабораторни животни. Оказва се още, че няколко уникални природни биологично активни съединения я в чесъна намаляват страничните ефекти на химиотерапията.
Изводът от изследването е, че хората, които ядат големи количества чесън, по-рядко се разболяват от някои видове рак като карциноми на простатата, матката, гърдата и дебелото черво, както и ракови заболявания, свързани с кръвта.

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар