Translate

четвъртък, 15 май 2014 г.

Панаир на добрината

Под това мото ще мине прощаването на 440 пловдивски абитуриенти утре с училището и учителите.
Вместо да се суетят около това с какъв тоалет да се появят за последно „сбогом" с гимназията, зрелостниците от Математическата и Руската гимназия ще отидат на тържествата по тениски. На тях ще пише „Панаир на добрината", а встрани е изрисувана бална рокля. Всички средства, спестени от роклите и костюмите за последния ден в училище, се даряват на „пеперудените деца". Събраните средства от абитуриентите на Математическата гимназия са 1200 лева, а сумата на ЕГ „Иван Вазов" гони 3200 лева. В инициативата, подета от абитуриентите, са се включили не само зрелостници от випуска, но и ученици от останалите класове. Тениски ще се продават и в деня на изпращането срещу 2 лева.
Фирмата ушила фланелките, също е дала своята лепта за каузата, като ги е направила безвъзмездно. Събраните от пловдивските абитуриенти средства вече са преведени на фондация
„Дебра", която подпомага пеперудените деца. Инициативата тръгна от София и е подета от 11 гимназии в страната.
„Преподавателите също ни подкрепиха. Целта е не само да помогнем на каузата, но да оставим пример за идните поколения, които да продължат традицията на благотворителността. А най-важното е, че кампанията постигна реален резултат. Имаме обещанието от Министерството на здравеопазването , че от 1 юли ще влязат в сила промените в Наредба 38, с която ще се гарантират част от средствата за консумативи, нужни ежедневно за децата. Към момента Здравната каса не покрива с нито лев лечението им. Това искахме да постигнем и успяхме", коментира Велина Филипова от Руската гимназия.

В."Марица"

Няма коментари:

Публикуване на коментар