Translate

сряда, 7 май 2014 г.

Софийският фестивал на науката се провежда за четвърта поредна година



По повод началото на Софийския фестивал на науката 2014, на 8 май, от 18.00 ч., п-к Заимов, пред Театър София, на една сцена ще застанат Йорданка Фандъкова, кмет на София, Любов Костова, директор на Британски съвет България, Тодор Воденичаров, ръководител сектор
„Здравеопазване“ на Siemens за България, Сърбия и Черна гора, Ириней Константинов, директор на Театър София и Акад. Дамян Дамянов, зам. председател на БАН.
Заедно с ексклузивната презентация на удостоения със званието Лорд проф. Робърт Уинстън, те ще дадат старта на 4 дни, изпълнени с много любопитни факти, забавление, иновативни технологии, интересни научни постижения и не на последно място, срещи с над 50 учени от България и чужбина.
Международното светило проф. Уинстън ще представи презентацията си на тема "Манипулирана репродукция". Той ще засегне и темите за репродуктивните проблеми, генетичните технологии и как те могат да бъдат използвани за създаването на по-интелигентни, по-силни и по-атрактивни поколения. Световноизвестният учен, познат от популярните серии на Би Би Си "Човешкото тяло", "Суперчовек", "Тайният живот на близнаците", "Дете на нашето време" и "Човешките инстинкти", ще коментира и сериозните последици за отделния човек и обществото като цяло от опитите за подобряване на човешките качества по време на репродуктивния процес.
---------
Софийският фестивал на науката се провежда за четвърта поредна година. Основан е през 2011г. от Британски съвет и форум „Демокрит”, под патронажа на Министерството на образованието и науката. Събитието е част от Културния календар на София и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019г. Софийският фестивал на науката е член на Българска фестивална асоциация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар