Translate

петък, 2 май 2014 г.

Яйцата - по-полезни от ябълките



Според британски лекари препоръката да не се консумират повече от 2 яйца дневно е напълно
погрешна и те трябва задължително да са част от ежедневния ни хранителен режим.
Рохко сварените яйца са особено полезни за децата, тъй като те намаляват риска от развитието на рак на гърдата за в бъдеще. Витамин D и фосфора в тях допринасят за здравината на костите и зъбите. Лутеинът, съдържащ се в жълтъка подобрява зрението. Омлетът е великолепен източник на микроелементи и висококачествени белтъчини, като в същото време в него има много малко калории, обясняват специалистите.
Изследване на американски учени доказва, че яйцата помагат за поддържането на доброто кръвно налягане и протектират сърцето от заболявания.
Според Хелън Бонд, от британската диетична асоциация, особено полезен за здравето е яйчния жълтък, който съдържа две важни аминокиселини - триптофан и тирозин. Учените даже са изчислили, че два сурови жълтъка съдържат почти два пъти повече антиоксиданти, отколкото една ябълка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар