Translate

четвъртък, 15 май 2014 г.

Апаратът за измерване на кръвното налягане ВР А200 Afib на Microlife помага да се открие предсърдното мъждене



Според данните на националната Асоциация за борба с инсулта и Европейската асоциация на инсулта (national Stroke Association и European Stroke Association) хората, страдащи от предсърдно мъждене се намират в групата за повишен риск от инсулт.
До момента откриването му бе възможно единствено при лекарски преглед, чрез измерване на пулса па пациента или чрез ЕКГ.
Благодарение обаче на патентованата Afib технология на Microlife, заболяването може да бъде открито в ранен стадий у  хора, при които протича безсимптомно, в домашни условия. Но необходимо е съвестно, редовно измерване на артериалното налягане. Апаратът за измерване на артериалното налягане с технология AFIB вече е предпочитан уред за скрининг в домашни условия с цел проследяване ефективността на лечение на пациенти с хипертензия и/или с риск от предсърдно мъждене.
Предсърдното мъждене е най-често срещания вид аритмия, чиито  симптоми са ускорено биене на сърцето и е главната причина за емболичните инциденти, които в 75% от случаите са мозъчно-съдови. До 90% от всичките епизоди на предсърдно мъждене обаче могат да протичат без симптомно.
10% от всички инсулти-болест No 1 по причиняване на инвалидност и смърт, са станали по причина на Безсимптомното предсърдно мъждене.


Няма коментари:

Публикуване на коментар