Translate

вторник, 29 април 2014 г.

Европа завива на ляво




„Да имаш работа, е повече от това да имаш пълен джоб. Става въпрос и за достойнство.” Думите са на кандидата на Партията на европейските социалисти (ПЕС) за президент на Европейската комисия (ЕК) Мартин Шулц. Шулц обеща не само да работи за заличаване на
разликите между богати и бедни, малки и големи, както и между отделните държави. Защото ако досега мнозинството на десницата в Европейския парламент наложи болезнени жертви от хората, то сега е време Европа да завие наляво. И тогава наистина ще спре да бъде възнаграждавана алчността и да бъде подценявано усърдието и трудолюбието.
Равносметката от последните години при мнозинството на Европейската народна партия (ЕНП) е доста нерадостно: намалени заплати и пенсии, закрити училища и болници и най-страшното – 27 милиона безработни европейци, от които трайно останалите извън пазара на труда са преобладаващото мнозинство. На това наистина трябва да се сложи точка. От гласовете на всеки един от европейските граждани зависи каква ще е нашата Европа.

В."Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар