Translate

сряда, 9 април 2014 г.

Национална конференция на преподавателите по английски език -„Ден на Кеймбридж 2014“


За осма поредна година успешно се проведе националната конференция на
преподавателите по английски език „Ден на Кеймбридж 2014“.
Във форума участваха над 550 преподаватели от цялата страна.
Денят на Кеймбридж е празник за всички- учители и директори, които искрено обичат английската реч.
Специални гости на събитието бяха г-жа Ваня Кастрева, началник на Регионалния инспекторат по образованието, г-жа Любов Костова, директор на Британски съвет София, г-н Тим Буисире, директор на търговския отдел в Посолството на Великобритания в София, г-н Пол Збили, регионален мениджър на Кеймбридж Юнивърсити Прес, и г-жа Сара Елис, директор изпитна дейност за Югоизточна Европа на Изпитния департамент на Университета Кеймбридж. 
Конференцията се организира от издателство КЛЕТ България в качеството му на изключителен представител на Кеймбридж Юнивърсити Прес за България, съвместно с Изпитния департамент на Университета Кеймбридж – Cambridge English Language Assessment. 
По време на форума беше организирано и изложение на фирмите, предлагащи образователни услуги. Сред които утвърдени имена като издателство РААБЕ България, ИНТЕГРАЛ – консултант за образование в чужбина, Американски университет в България, Изпитен и учебен център АВО-бел, Британски съвет, издателство Клет и Кеймбридж Юнивърсити Прес. 
По традиция, по време на Деня на Кеймбридж бяха наградени учениците победители в
най-мащабното състезание по английски език у нас, провеждано в рамите на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България по модела на сертификатните изпити на Кеймбридж. На тържествена церемония 26-тимата победители и подготвилите ги преподаватели бяха лично наградени от г-н Тим Буисире, директор на търговския отдел в Посолството на Великобритания в София. Награди получиха и първенците в Художествено-музикалното състезание 2014, провеждано в рамките на Асоциацията, които изпълниха наживо музикалните си репертоари, с които спечелиха състезанието, и допринесоха за празничната атмосфера в залата.
В състезанието по английски език през 2014 г. се включиха 69 от училищата членове, което е нов рекорд по брой участващи училища. Във вътрешноучилищния кръг взеха участие 5 700 ученика, а в националния – 497.

Няма коментари:

Публикуване на коментар