Translate

сряда, 26 февруари 2014 г.

Актавис ще придобие Форест Лабораторис, Инк.


за около 25 млрд. щ.д. в сделка с ценни книжа и парични средства.
Сделката ще обедини две от най-бързо растящите специализирани фармацевтични компании в света, с очакван общ годишен приход от над 15 млрд. щ.д. през 2015 г. 
Така се създава нов, иновативен модел на лидерство в областта на специализираните фармацевтични продукти  и разрастващ се бизнес в Северна Америка в областта на специализираните орогинални продукти, в терапевтични области: Централна нервна система, Гастроентерология, Женско здраве, Урология и Сърдечносъдова система, Инфекциозни болести, Респираторни заболявания, Муковисцидоза и Дерматология, в размер на около 7 млрд. щ.д.
Очаква се обединението да генерира над 4 млрд. щ.д. в свободни парични потоци през 2015 г., което ще доведе до бърз делевъридж.
“С това стратегическо обединение ние създаваме нов, иновативен модел на лидерството в областта на специализираните фармацевтични продукти, с големина и мащаб, балансирано предлагане на силни оригинални и генерични лекарствени средства, фокус върху стратегическо, ниско рисково разработване на лекарствени продукти и най-важното – със способността да доведе до устойчив вътрешен растеж,” каза Пол Бизаро, Председател и Главен изпълнителен директор на Актавис. “Подкрепена от един от най-големите и диверсифицирани портфейли в индустрията с изключително силна система за разработване на нови продукти, тази сделка създава мощна движеща сила за генериране на дългосрочни, двуцифрени доходи и ръст на печалбата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар